Stor omlegging for Aftenposten.no

Stor omlegging for Aftenposten.no

Aftenposten kvitter seg med venstrespalten for å gi plass til flere nyheter.

I natt la en av Norges største aviser, Aftenposten.no, ut sine nye websider. Målet med omleggingen er at det blir mer plass til nyheter. Største offer ble nettstedets venstrespalte.

- Vi har lagt om først og fremst fordi vi ønsker å ha mer fokus på de riktige nyhetene. VI har sett at vår tradisjonelle venstrespalten ikke genererer så mye trafikk som ønsket, til fordel for mer plass for nyheter, sier Ole Erik Almlid, redaktør i Aftenposten Multimedia, til Computerworld.

Dermed følger avisa en trend hvor lange lister med bibliotek-lignende oppramsinger av temaer og seksjoner fjernes for et mer rotete, men tiltrekkende og livlig design.

Brukerstyrt

- Den nye versjonen har en enklere og rydigere toppmeny. I tillegg har vi det vi kaller mellomløpet, eller den andre store spalten, hvor vi har mye plass for nyttesaker som reisestoff og redaksjonelle quizer, sier Almlid.

Ifølge Almlid har det vært stor enighet i redaksjonen hvilken vei designet skulle gå.

- Dette er bare starten. Som nettsted må du være kontinuelt i endring for å følge med., sier Almlid.

Aftenposten vil også gi mer plass til leserne.

- Vi er i en rivende utvikling når det gjelder multimedia. Aftenposten har nødt til å sette opp farten for å følge med. Som sagt , dette er bare starten, vi vil følge opp med flere tiltakt å få brukerstyrt innhold og mer levende bilder, sier Almlid.

Omleggingen er bare desingmessig. Avisa bruker den samme tekniske løsningen som før, Escenic.

Les om:

Foto/video