Store forventninger til Jobs-comeback

Store forventninger til Jobs-comeback

Analytiker tror Apple-sjefen overrasker med mer enn ny Iphone.

Alt tyder på at Apple lanserer en ny Iphone under WWWDC-konferansen som starter 7. juni. Mye har allerede blitt avslørt rundt den nye telefonen, og nå er det også klart at det er toppsjefen Steve Jobs som vil holde presentasjonen.

I fjor var Steve Jobs for syk til å ta oppgaven.

- Steve Jobs er tilbake som landets beste selger, og det ser ut som han trives i rollen, sier Ezra Gottheil i analyseselskapet Technology Business Research.

Mer enn Iphone

Ifølge Gottheil kommer Apple-sjefen til å vise frem mer enn neste modell av Iphone under konferansen. Bilder av prototypen har allerede gått som en farsott rundt i verden, så dette vil ikke bli en stor overraskelse.

Gottheil tror likevel at Apple kan komme med viktige nyheter.

- Flere signaler og rykter tyder på at Apple har nye ting på gang, sier Ezra Gottheil til Computerworlds nyhetstjeneste.

Ny videotjeneste

Han mener det trolig dreier seg om ulike nettjenester og at det mest sannsynlig blir lansert en ny musikk- eller videotjeneste.

Gottheil baserer sine mistanker på at musikktjenesten Lala, som ble kjøpt av Apple i fjor, blir stengt den 31. mai.

Analytikeren spekulerer også i at selskapet kan komme med en nytt programmeringsgrensesnitt (API), som vil gjøre det mulig å implementere videochat i Iphone-applikasjoner.

Foto/video