Større fra Popcorn Hour

Større fra Popcorn Hour

Medielinkene fra Popcorn Hour er meget populære. Nå er ny toppmodell på vei.

Popcorn Hour kom i fjor på markedet med modellene A-100 og A-110. Med støtte for x264/MKV-video i 1080P ble dette raskt en populær medielink. Etter hvert har det kommet flere medielinker med x264-støtte, og mange av dem er basert på teknologi fra nettopp Popcorn Hour -- eller rettere sagt Syabas, som står bak Popcorn Hour-merket.

En av de største forbedringene med C-200 er at man kan installere en Blu-ray-enhet for pc, og dermed spille av Blu-ray-filmer. Så vidt vi har forstått kunne man på de gamle modellene koble til en ekstern USB-basert Blu-ray-spiller, men man kunne da ikke spille av kopibeskyttede Blu-ray-filmer. Sammenlignet med tidligere modeller skal også prosessoren ha blitt raskere, hvilket blant annet skal gi bedre ytelse for en del av webtjenestene og ekstrafunksjonene som enheten tilbyr. Blant annet kan man besøke YouTube eller gjøre nedlastinger via Bittorrent eller Usenet direkte på enheten.

Formatmessig støtter enheten det man i dag vil forvente av en avansert medielink. Når det gjelder lydformater for filmer har man integrert DTS-dekoder, hvilket den originale A-100 ikke hadde. Man var da avhengig av DTS-dekoder i for eksempel surroundanlegg for å få lyd på filmer med DTS. Pass-through til surroundanlegg kan gis til lydformatene DTS, DTS-HD HT, DTS-HD MA, Dolby Digital, Dolby Digital Plus og Dolby Digital True HD.

For nettverk har man nå fått støtte for Gigabit Ethernet. Som for de tidligere modellene er det ikke integrert wlan-støtte. Man kan her installere en miniPCI-kort for wlan eller benytte enkelte typer usb-dongler for wlan.

For interne harddisker er det mulighet for en 3,5-tommers harddisk og en 2,5-tommers harddisk. En del kan foretrekke å bruke kun 2,5-tommers harddisk på grunn av lavere støy- og vibrasjonsnivå.

Andre elementer som kan nevnes er HDMI 1.3a-støtte, fem usb-porter, RF-basert fjernkontroll og formfaktor med 43 cm bredde i likhet med de fleste andre hi-fi-komponenter o.l.

Pris på det norske markedet er i overkant av 3 000 kroner inkl. mva. Mer informasjon: www.popcornhour.com.

Les om:

Foto/video