Styr synthen med iPad

Styr synthen med iPad

Mer moderne musikk-kontroller skal du lete lenge etter.

De som fremdeles tviholder på at iPad kun er til mediekonsum må gå en runde med seg selv etter å ha sett dette.

Spesielt apper innen musikk har vist seg å briljere som kreativt skapende løsninger på iPad-fronten. Og med iOS 4.2 ble det også mulig på en enkel måte å kontrollere MIDI-enheter ved hjelp av Apples Camera Connection Kit.

Les også: iOS 4.2 støtter MIDI

Musikk i former

Konkreet Performer er en musikk-kontroller og et performance-instrument for iPad. Den har et unikt og intuitivt brukergrensesnitt som kobler artisten direkte til instrumentene.

Performer er altså ikke en synth i seg selv, men fungerer som et mellomledd for å styre synther eller DAW-er som kan motta beskjeder via OSC eller MIDI.

Det unike med Konkreet Performer er at du bruker geometriske former og figurer, som manipuleres via berøringsgrensesnittet til å styre synthesizeren. Dette forklares best ved å se på videoen nedenfor, som viser hvordan den fungerer. Alle lyder i videoen er generert som vist fra synthesizere koblet til en iPad.

Du kan lese mer om Konkreet Performer her . Konkreet Performer kan kjøpes for 175 kroner på iTunes App Store her. Krever en iPad med iOS 3.2 eller senere.

Les også: Logic mer stabilt med 64-bit

Les også: iPad 3-i-ett kamera-kit

Les om:

Foto/video