Suksess for musikk uten sperrer

Suksess for musikk uten sperrer

Salget av digitalisert musikk har tatt av for EMI etter at album og enkeltlåter uten kopisperrer ble tilgjengelig i mai.

EMI er fortsatt det eneste plateselskapet som har inngått avtale om å selge musikk på Itunes uten kopisperre. EMIs nye direktør for digitale medier sier nå salget av sperrefri musikk har vært en stor suksess siden det kom i gang i mai.

En indikasjon er salget av et av tidenes mestselgende album, Pink Floyds "Dark Side of the Moon". Salget av dette albumet har vokst med 350 prosent siden versjonen uten kopisperre ble lagt ut for salg, sier EMIs Lauren Berkowitz til Macworld.co.uk.

EMIs salg av DRM-fri musikk i høyere formatkvalitet begynte i mai på nettbutikkene 7Digital og Apples Itunes. De DRM-frie låtene har en bitrate på 256 kbps i AAC-koding og koster 1,29 dollar per låt.

Salgsmodellen skal videreføres på Amazon og Passalong Networks. Ifølge Berkowitz har salget både av album og enkeltlåter økt betraktelig etter at musikken ble tilgjengelig uten kopisperre.

LES OGSÅ: Itunes-tvang for Iphone-brukere

De tre andre gjenværende storselskapene, Universal, Warner og Sony/BMG, har så langt valgt å studere EMIs eksperiment fra utsiden. Uavhengige plateselskaper har drevet med vellykkede varianter av kopisperre-fritt musikksalg i årevis, blant annet gjennom Emusic .

Les om:

Foto/video