Supertelezoom og blunkevarsling

Supertelezoom og blunkevarsling

Innovative funksjoner i Nikons nye kompaktkamera.

Kombinasjonen vidvinkel og 24x superzoom er det store blikkfanget i Nikons oppdatering av selskapets kompaktkameraer.

LES OGSÅ: Nytt Nikon-flaggskip

I alt åtte nye modeller ser nå dagens lys. Foruten modellen med superzoom finner vi fire svært kompakte kameraer og tre som hører hjemme i det lavere prissjiktet.

24x zoom

Den nye Nikon Coolpix P90 er et semikompakt-kamera som byr på både skikkelig vidvinkel og kraftig tele. Zoomomfanget er på hele 24x og spenner over et brennviddespekter fra 26 mm vidvinkel til 624 mm telezoom, omregnet til 35 mm-format.

For dem som ønsker å komme tett innpå insekter, blomster og andre makromotiver, er det greit å vite at nærgrensen er 1 cm.

Ellers har kameraet 3-tommers vippbar lcd-skjerm, bildestabilisator, Nikons Expeed-bildeprosessering og høy lysfølsomhet på opptil ISO 6400. Det gjenstår naturligvis å se hvordan kameraet håndterer bildestøy, som lett oppstår når man benytter høye ISO-verdier.

Nikon Coolpix S630.

Hybrid med blunkevarsel

Nikon kaller selv P90 for en hybrid mellom kompaktkamera og digitalt speilreflekskamera.

Kameraet er raskt. Man kan ta bildeserier på opptil 45 bilder i slengen med en hastighet på opptil 15 bilder i sekundet. Ypperlig for sportsfotografering, blant annet.

Oppløsningen er på 12,1 megapiksler, og man kan velge mellom helautomatisk, halvautomatisk eller full manuell betjening.

LES OGSÅ: Nikon videopionér med D90

Kameraet har fire teknologier for reduksjon av uskarphet, automatisk motivvalg og ansiktsfokus som gjenkjenner opptil 12 ansikter.

«Sure Grip» kaller Nikon det nye tommelfinger-grepet på Coolpix S630.

Foruten smilegjenkjenning, som vi har sett før, har kameraet også blunkevarsling for fotografer som er på evig jakt etter det perfekte portrett.

I tillegg finner vi Nikons D-Lighting for optimalisering av kontrast og rask retusjering.

Kameraet kan naturligvis også brukes til videoopptak.

Coolpix P90 kommer i salg i mars, og veiledende pris er satt til 3 990 kroner.

Foto/video