Supertynn blu-ray-spiller

Supertynn blu-ray-spiller

Panasonic er klar med slanke Blu-ray-spillere for bærbare pc-er.

Mens HD DVD-spillere har lenge vært tilgjengelig i forskjellige typer bærbare pc-er, har Blu-ray-spillere for bærbare hittil vært en mangelvare.

De maskinene der dette har vært tilgjengelig har vært blant de aller tykkeste bærbare maskinene, de såkalte skrivebordserstatterne. Men nå ser det ut som om de tynnere modellene endelig kan utstyres med Blu-ray-spillere, skal vi tro Panasonic.

I forbindelse med CES-messen vil Panasonic vise frem en Blu-ray-spiller som er kun 9 mm tykk. Panasonics tynneste spiller før lanseringen av dette produktet var på 1,3 cm. Spilleren kan både lese og skrive Blu-ray-plater i tillegg til CD og DVD-plater. Skrivehastigheten for Blu-ray er ikke oppgitt.

Den hyggelige nyheten er at det er ikke bare en prototype som elektronikkprodusenten vil vise frem. Panasonic skriver i en pressemelding at produksjonen av enheten allerede har startet og at produsenter av bærbare kan begynnte å ta i bruk leseren i sine produkter snart.

Spekulasjonene i visse miljøer har allerede startet, og enkelte hevder at Apple vil ta i bruk den nye spilleren fra Panasonic i sin kommende MacBook Pro-serie.

Annonseringen fra Panasonic kommer cirka en måned etter at konkurrenten Toshiba erklærte at de ville starte leveringen av tynne HD DVD-spillere for tynne bærbare pc-er.

Foto/video