Superzoom fra Olympus

Superzoom fra Olympus

Olympus har lansert et nytt kompakt superzoomkamera.

Olympus SP-560 UZ hører hjemme i klassen av forholdsvis kompakte digitalkameraer med kraftig zoomomfang og teleeffekt. I dette tilfellet dekker brennviddeomfanget hele 27-486 mm omregnet til vanlig 35-mm filmbasert kamera.

Også bra vidvinkel

Merk at det ikke bare er telefunksjonen som er bra. Også på vidvinkelsiden er kameraet bedre enn de fleste av konkurrentene. En vidvinkelbrennvidde på tilnærmet 27 mm er mye bedre enn rundt 35 mm, som de fleste kompaktkameraene ligger på.

Problemet med kraftig vidvinkel på små, kompakte kameraer med optikk i fysisk liten størrelse er at man kan oppleve større lysavfall og noe mer uskarphet i hjørnene enn på kameraer som ikke har fullt så kraftig vidvinkel. Kommende tester vil vise om dette er tilfellet hos Olympus SP-560 UZ.

Ellers har kameraet den samme smilefunksjonen som Olympus Mju 820, som er lansert samtidig.

Du kan lese mer om Olympus Mju 820 her .

Olympus SP-560 UZ har en oppløsning på åtte megapiksler og en 2,5-tommers lcd-skjerm med oppløsning på 230 000 piksler.

Dobbel bildestabilisering

Kameraet er utstyrt med både optisk og digital bildestabilisering – viktig for et kamera med såpass kraftig telezoom. Løsningen er en kombinasjon av høy ISO-verdi og en mekanisk bildestabilisator der en gyrosensor registrerer kamerabevegelse og justerer ccd-brikken tilsvarende.

Olympus kaller for øvrig kameraet for et høyhastighetskamera, med mulighet for høyhastighetsfotografering med inntil 15 bilder i sekundet. Oppløsningen settes da ned til 1,2 megapiksler.

Kameraet har også en såkalt PreCapture-innstilling som skal gjøre det mulig for kameraet å ta fem bilder før man trykker på utløserknappen.

Ansiktsgjenkjenning

I tillegg har kameraet ansiktsgjenkjenning, som skal bidra til at både fokusering og eksponering blir justert etter ansiktene på personene i bildet.

Blant de andre egenskapene merker vi oss det som Olympus kaller BrightCapture-teknologi og som skal gi bedre resultater i mørke omgivelser. Dette går på at all tilgjengelig pikselinformasjon fra bildesensoren brukes til å gi lcd-skjermen en visning som er fire ganger så tydelig som på vanlige skjermer, slik at det blir lettere for fotografen å se motivet selv i mørke omgivelser. I enkelte bildemodi økes dessuten lysømfintligheten (iblant reduseres oppløsningen), slik at bildene blir godt eksponert selv uten bruk av blits.

Olympus SP-560 UZ kommer i salg i oktober, og veiledende pris er satt til 3 990 kroner inklusive merverdiavgift.

Les om:

Foto/video