Surroundlyd rett på øret

Surroundlyd rett på øret

Trust har løsningen for film- og spillentusiaster med strenge lydbegrensninger i hjemmet.

Film og spill blir ikke helt det samme uten lyd fra alle kanter, stereolyd duger rett og slett ikke i lengden. Dessverre har det seg ofte slik at andre beboere i huset, og kanskje naboene, ikke er like fornøyde med dump bass og høy lyd på alle kanter.

LES OGSÅ: Saftig bærbarlyd fra Creative

Løsningen blir da å gå for et sett hodetelefoner med innebygd surround. Utvalget av slike er ikke veldig stort, i tillegg til at slike hodetelefoner ofte er relativt dyre.

Trusts løsning byr på seks små høyttalere bygd inn i noe som ser ut som hvilke som helst andre hodetelefoner. Disse seks høyttalerne er plassert slik at de skal by på en opplevelse nær opp til den du får med vanlige surroundhøyttalere.

En innebygd lydprosessor gjøt at brukeren ikke er avhengig av et lydkort som støtte surroundlyd. Det er bare å koble til hodetelefonene i en usb-port, og vente på at de blir gjenkjent av operativsystemet.

Hodetelefonene leveres med en avtakbar mikrofon, slik at de kan brukes til å kommunisere i spill eller snakkeprogrammer. Det er også funnet plass til en fjernkontroll som sitter montert på ledningen. Ved hjelp av denne er det blant annet mulig å bytte mellom å få lyd i hodetelefonene eller via høyttalere koblet til pc-en.

Trust HS-6400 5.1 Surround USB Headset vil komme i salg tidlig i september, og vil koste rundt 40 Euro, eller like rundt 400 kroner her til lands.

Les mer om spill i IDGs spillblogg Lekestue.

Foto/video