Syv av ti har mobilmusikk

Syv av ti har mobilmusikk

I aldersgruppen 15-24 år har 70 prosent av nordmenn musikk på sin mobiltelefon.

Det er ett av funnene i en ny, landsomfattende undersøkelse gjennomført av InFact for Sony Ericsson i Norge. Blant de som har musikk på mobilen, lytter 45,4 prosent på den minst en gang per dag, mens åtte av ti lytter til musikken minst en gang i uken. Regner man på hele befolkningen over 14 år, viser undersøkelsen at 38 prosent bruker mobilen til musikk.

- Undersøkelsen forteller oss at stadig flere får musikk på mobilen, og at adopsjonen er høyere jo yngre mobilbrukerne er, sier National Account Manager Erik Sandsmark i Sony Ericsson i Norge i en pressemelding.

Overtar markedet

Like mange kvinner som menn har musikk på telefonen, men menn lytter foreløpig til musikken oftere enn kvinner, viser undersøkelsen. 17 prosent av befolkningen over 60 år svarer bekreftende på at de har musikk på telefonen sin.

- Mobiltelefonen er med oss overalt, og vi ser at musikkmobilene overtar stadig større deler av markedet for bærbar musikk, fortsetter Sandsmark.

Undersøkelsen ble gjennomført per telefon, med 1000 norske respondenter inndelt i aldersgruppene 15-25 år, 25-39 år, 40-59 år og over 60.

LES OGSÅ: Mobil epost i vinden

Les om:

Foto/video