Ta bedre iPhone-bilder med mer lys

Ta bedre iPhone-bilder med mer lys

Manfrotto introduserer holder som lar deg koble på ekstra fotoutstyr.

Vil du ta bedre bilder med iPhone? Da trenger du mer lys!

Det høres ut som et veldig generelt tips, men som oftest er det sant. Og selv om nye iPhone 5 har vesentlig forbedret kamera med høyere lysfølsomhet i forhold samt høyere ISO, kan du også her komme i lavlys-situasjon der du skulle ønske du hadde noe fyll-lys.

Det samme gjelder selvføligelig om du har en iPhone 4S eller til og med iPhone 4. Kameraet har blitt dramatisk forbedret fra år til år i disse modellene, og etterhvert kommer mobilen til å overta for kompaktkameraene.

Klyp

Men inntil videre finnes det nå en ganske så proff løsning på lys-underskuddet. Nemlig Klyp - et iPhone-deksel som lar deg koble til enten et tradisjonelt stativ eller en liten LED-lysrigg. Og plutselig er du proff fotograf!

Manfrotto vil være kjent for fotoentusiaster som en stor produsent av gode kamera-stativer. Hvem bedre til å lage et iPhone-deksel som kan kobles til et stativ (lite eller stort) for stabilitet?

Men mer spennende enn stativmuligheten er nok LED-lysene. Disse vil gi kontinuerlig lys fra enten 12 eller 24 dioder. En iPhone har selvfølgelig sin egen lille LED-blits, men det er bare peanuts. Og et stort strobelys er uaktuelt, da det ikke kan synkroniseres mot en iPhones rullende lukker.

Kun for iPhone 4/4S

Klyp kan kjøpes i ulike konfigurasjoner - begynnende med selve dekselet og i kombinasjon med lomme-stativ eller LED-lys. Du vil finne disse blant annet hos Amazon UK fra 25 pund (cirka 230 kr) for dekselet til 95 pund (cirka 880 kr) for kombinasjon deksel, stativ og 24 LED. Ekskludert norske skatter og avgifter (britiske Amazon trekker som oftest fra britisk moms fra prisen).

LED-lysene drives av egne AAA-batterier, og kan forøvrig kobles til vanlige kameraer også via en ordinær blits-sko.

Klyp er kun tilpasset iPhone 4 og 4S, ikke nye iPhone 5. Om eller når en versjon for den nye iPhone-modellen kommer, gjenstår å se.

Foto/video