Ta med deg tv-en

Ta med deg tv-en

Pinnacle PCTV To Go er en nettverks-tv-boks som gjør det mulig å se programmer på tv-en i stua fra en pc hvor som helst i verden.

PC TV to Go kan du koble til en hvilken som helst videokilde, for eksempel digital dekoder for kabel-tv eller satellitt. Videosignalet blir enkodet og streamet videre over kablet eller trådløst ethernet. Dermed får man full tilgang til tv-kanalene fra en hvilken som helst nettverkstilkoblet pc. Det er altså snakk om å produsere sin egen ip-tv. Denne teknologien har begynt å få et navn, locationshift.

Konkurrerende produkter er blant annet Sony Locationfree og Slingbox, som også selges i Norge under navnet Viasat Everywhere.

LES OGSÅ: Smart tv-boks

Videoen som streames er mpeg2-basert på lokalnettet og mpeg4-basert over internett. Pinnacle påstår at det er dvd-kvalitet på videoen på lokalnettet. Vi har ikke testet, men akkurat det utsagnet tar vi med en klype salt til vi ser det med egne øyne. Takket være nettverks-multicasting kan fem datamaskiner på samme nettverk vise samme program. Den mobile innloggingen er passordbeskyttet for en bruker av gangen.

Pinnacle PCTV To Go har ikke innebygd tv-tuner. Den har scart inn, scart ut, stereo inn og en IR-sender som gjør at PCTV To Go for eksempel kan skifte kanaler på en digital dekoder.

Virtuell tv-tuner

Klientprogramvaren PCTV To Go Player lar deg se tv, ta opp tv-programmer eller pause tv-en (timeshift). PCTV To Go er dessuten kompatibel med Windows Media Center i Windows Vista og XP. Dermed kan du bruke Media Center for å se på, pause, spille inn tv og programmere innspillinger. Dette skyldes en snedig programvareløsning som gjør at operativsystemet oppfatter programvaren som en tv-tuner. Vi snakker altså om en virtuell tv-tuner...

Pinnacle PCTV To Go finnes i to versjoner: PCTV To Go og PCTV To Go Wireless. Sistnevnte har trådløst nettverk i tillegg til kablet. Den kan enten integreres med et eksisterende trådløst nettverk eller brukes som aksesspunkt for et nytt trådløst nettverk. Bortsett fra det er produktene like.

Anbefalt utsalgspris er 2 095 kr for PCTV To Go Wireless og 1 695 kr for PCTV To Go LAN. Les mer på www.pinnaclesys.com .

LES OGSÅ: IP-tv på vei mot massene

Les om:

Foto/video