Talestyrt Spotify i Volvos Android-bil

Talestyrt Spotify i Volvos Android-bil

Svenske Ericsson, Volvo og Spotify skal sørge for at vi kan streame musikk fra bilen.

Den tilkoblede bilen skal kunne kobles til apper og tjenester lånt fra smartmobiler. Flere biler skal kunne kobles opp mot nettet.

Volvo har jobbet i over ti år med å knytte biler opp mot sin tjeneste Volvo on Call. Den inneholder først og fremst funksjoner for å finne bilen eller for å slå på varmeapparatet.

Nå legger Volvo til en rekke tjenester som legger vekt på underholdning. Blant annet har de samarbeidet med Spotify for å bringe streaming-musikk inn i bilen. Det skriver Computer Sweden.

Android

Først ute er en modell som Volvo kaller Sensus Connected Touch. Det er i utgangspunktet en Android-enhet som kobles til en 7-tommers berøringsskjerm som allerede er installert i bilen. Enheten kan kjøre applikasjonene som er tilpasset for bruk i bil.

- Mye av dette er funksjoner som allerede finnes på nettbrett. Det som er nytt er at vi bringer det inn i bilen, sier Robert Jagler, kommersielt ansvarlig for tilkoblede bilder hos Volvo Cars.

- Det er mange brukersnitt-diskusjoner. Spesielt med Volvobiler og vår lange fokus på sikkerhet, så er det viktig at vi ikke ødelegger det ved å få inn en rekke tjenester som kan påvirke sikker kjøring.

Fartssperre

Derfor er mange av funksjonene i Sensus Connected Touch kun tilgjengelige ved lave hastigheter eller når bilen står stille. Spotify-klienten hat blitt tilpasset slik at den kan kontrolleres ved bruk av stemmer, slik at sjåføren kan holde konsentrasjonen på veien. Den nye appen ble utviklet i samarbeid med Spotify og franske Parrot.

Androidenheten kommer til å selges for å så å ettermonteres i biler og kan kobles opp via førerens mobiltelefon.

Les om:

Foto/video