Tandberg prøver det umulige

Tandberg prøver det umulige

Den 20. juni lanseres nye tv-er fra Tandberg. Produsenten må belage seg på en knallhard kamp.

Tandberg Display heter firmaet som i 2006 kjøpte rettighetene til tv-produksjon med merkenavnet Tandberg.

Partnere i selskapet er Trond Leborg og Ove Kristensen, begge med tykk cv fra en drøss it-selskaper. I januar fikk de to med seg Oves bror Jan Kristensen. Han kom fra stillingen som markedssjef for forbrukeprodukter i Microsoft.

Under messen Teknofil 20. juni skal de tre avduke de første norske tv-apparatene på flere årtier. Modellene som skal lanseres vil ligge i prissjiktet rundt 10 000 kroner.

- Vi går ikke for Bang & Olufsen-modellen. Apparatene skal ligge i det øvre volumsegmentet. Det betyr at en high-end 32-tommer vil ligge på rundt 9000 kroner, mens 37-tommeren vil komme på omtrent 11 000, sier Trond Leborg i Tandberg Display, som altså ikke må forveksles med Tandberg Television.

Gjennomført

Helhetlig, gjennomført design og totalkonsept er stikkord som nevnes hyppigere enn målene renner inn bak Lillestrøm-keeperen om dagen, under Computerworlds samtale med denne trioen. De skal prøve det umulige: Å lansere et norsk elektronikkprodukt i beinhard konkurranse med effektive japanere, koreanere og tyskere.

- Hvorfor skal dette gå bra for dere når det har gått så galt for så mange andre?

- For det første har vi et produkt med svært gjennomarbeidet design. Her er det ikke slurvet noe sted. Alt fra emballasjen til fjernkontrollen er gjenkjennelig, gjennomført og solid. Vi har dessuten jobbet beinhardt med distributørene og kanalene, og der har nok mange feilet før oss. Dette er noe vi kjenner veldig godt, sier markedsdirektør Jan Kristensen.

Versk tenkelig

Kristensen-brødrene og Trond Leborg vil ikke oppgi salgsmål for de fire Tandberg-tv-ene. Men trioen som holder til i Sandvika må belage seg på en knallhard kamp.

Ingen land selger flere tv-er per innbygger enn Norge. Likevel er markedet Tandberg skal inn i er det verst tenkelige når det gjelder oppnå levedyktige salgstall, mener Erik Andersen, fagredaktør i stiftelsen Elektronikkbransjen.

- Midtsjiktet for tv-er er det aller verste. Alle, minst 40 produsenter, har tv-apparater i dette markedet, og det er svært vanskelig å oppnå store nok volumer til å tjene penger på det, sier Andersen.

VÅGAL SATSING: Tandberg Ergoclass vil komme i fire versjoner, og skal konkurrere i midtsjiktet i et knallhardt marked. (Foto: Tandberg Display)

Les denne artikkelen i sin helhet i denne ukens papirutgave av Computerworld. Har du ikke abonnement kan du bestille det her .

Les om:

Foto/video