Tar bare smilebilder

Tar bare smilebilder

Still inn på SmileShot, og kameraet tar bare bilder av folk som smiler. Hvilket kamera er det?

Olympus har lansert et nytt kamera i sin Mju-serie, som er små kompaktkameraer i værbestandig konstruksjon. Olympus Mju 820 har 20 innebygde situasjonsprogrammer, og ett av programmene sørger for at kameraet bokstavelig talt nekter å ta bilder av sure og grinete personer.

Munnvikene oppover

Når SmileShot-programmet er aktivert, venter Olympus Mju 820 med å ta bildet inntil personen eller personene foran kameraet smiler. I samme øyeblikk som alle munnviker peker oppover, fyrer kameraet av en rask serie på tre bilder.

- Aldri mer geipende barn og gjespende besteforeldre på bilder fra familiemiddagen, lover Olympus.

Smilefunksjonen finnes også en annen nykommer, Olympus SP-560 UZ.

Les mer om Olympus SP-560 UZ her .

Kameraer med smilefunksjon er for så vidt ikke noe oppsiktsvekkende nytt. Allerede i 2005 fortalte vi her på PCWorld.no at Canon var i ferd med å utvikle et autosmil-kamera.

Les mer om Canons autosmil-teknologi her .

Tåler uvær

Som alle de andre Mju-kameraene er også Olympus Mju 820 konstruert for å tåle regn, snø og støv – det er værbestandig. Dette innebærer imidlertid ikke at du kan ta med deg kameraet ut i vannet når du skal bade eller dykke. Men Olympus har et nytt kamera for det formålet, også: Olympus Mju 790SW.

Les mer om Olympus Mju 790 her .

Olympus Mju 820 er bygd i metall og kommer i fire farger: midnattsort, stjernesølv, rubinrødt og krystallblått.

Skjermbilde i sollys

Kameraet har 5x optisk zoom med brennvidde tilsvarende 36-180 mm. Oppløsningen er på åtte megapiksler, og kameraet har en 2,7-tommers lcd-skjerm med oppløsning på 230 000 piksler.

Olympus kaller den en HyperCrystal-skjerm. Et ekstra lag i bunnen av skjermen sørger for å reflektere lys fra eksterne lyskilder for at lysstyrken skal økes. Olympus hevder at dette gir tre ganger så høy kontrast som på vanlige skjermer, og at skjermbildet vises godt selv i direkte sollys.

Foruten smilefunksjon, ansiktsgjenkjenning og en rekke andre egenskaper har kamera også en skyggejusteringsteknologi som sørger for at mørke områder i bildet blir lysere uten at de lyse partiene samtidig brennes ut.

Olympus Mju 820 kommer i salg i Norge i september, og veiledende pris er satt til 2 290 kroner inklusive merverdiavgift.

Les om:

Foto/video