Tegnebrett for hjemmet

Tegnebrett for hjemmet

Wacom lanserer tegnebrett for nybegynnere samt et brett for de særdeles kreative.

Bamboo One er navnet på et nytt tegnebrett fra Wacom, myntet på nye brukere som ikke har noen erfaring med digitale tegnebrett fra før.

Samtidig lanserer selskapet et tegnebrett kalt Bamboo Fun, som kommer med Adobe Photoshop Elements og er myntet på hjemme-pc-brukere som har satt seg litt mer kreative mål enn gjennomsnittet.

Wacom er fra gammelt av kjent som leverandør av tegnebrett for profesjonelle brukere innen grafisk design, gjerne produkter som koster mange tusen kroner.

Nå har selskapet bestemt seg for å satse på nye markeder i tillegg til de etablerte segmentene. I vår lanserte Wacom et rimelig tegnebrett kalt Bamboo. Det var et elegant, sortlakkert tegnebrett myntet på hjemmekontor og jobb. Det skilte seg fra de profesjonelle variantene ved at det hadde fått pris tilpasset forbrukermarkedet - veiledende pris var 1 062 kroner inklusive mva. - på bekostning av blant annet noe lavere oppløsning og mindre tegneflate.

Selger godt

- Bamboo har solgt overraskende godt i Norge, sier markedssjef Ole Strøm hos den norske Wacom-importøren Infinigate AS.

Den vellykte satsingen på de «lavere» markedssegmentene har åpenbart gitt Wacom blod på tann, for nå kommer to varianter basert på den samme teknologien, men lettere redesignet og buntet med programvare beregnet på to klart definerte målgrupper.

Wacom-produktene selger godt også i forbrukermarkedet og hos småbedriftene, hevder Nicola Di Giorgi fra Wacom, avbildet sammen med Ole Strøm fra den norske distributøren. (Foto: Toralv Østvang)

Bamboo One er på mange måter en forenklet utgave av den opprinnelige Bamboo, i omtrentlig A6-format, der den aktive tegneflaten er på cirka 127 x 92 mm. Det originale Bamboo-brettet har 20 mm bredere tegneflate – A6 Wide.

Bamboo One, i børstet sølvfarget design, kommer med maleprogrammet ArtRage2, velegnet blant annet for å lage invitasjoner og bursdagskort, og for å gi e-postmeldingene et personlig preg.

Veiledende pris er 532 kroner inklusive mva.

For viderekomne

Bamboo Fun er myntet på litt mer viderekomne hjemme-pc-brukere. Programmet som medfølger, er Adobe Photoshop Elements 5.0. Mac-brukere får i stedet Adobe Photoshop Elements 4.0 for Mac, som er nyeste versjon på Mac-plattformen. ArtRage 2.0 følger med her også.

- Dette er løsningen for dem som liker å arbeide med sine digitale bilder og dessuten trenger verktøy for å male, tegne, lage skisser og kanskje til og med tegneserier, sier Nicola Di Giorgi til PC World Norge. Hun er markedsansvarlig hos Wacom for BeNeLux-landene og Skandinavia.

Bamboo Fun kommer i to størrelser. Den lille har samme størrelsen på tegneflaten som den opprinnelige Bamboo, men har litt større ytre mål. Prisen er 1 066 kroner.

Den største betegnes som «A5 Wide» og har aktiv tegneflate på cirka 216 x 135 mm. Prisen er satt til 2 135 kroner.

Les mer om Bamboo-produktene på Wacoms internettsider .

Foto/video