Telefon for selfie-generasjonen

Telefon for selfie-generasjonen

Med stor skjerm og kamera med retusjeringsmulighet, vil HTC friste selfie-generasjonen og de som ikke trenger det aller råeste.

HTCs lansering av de to nye mellomklassemodellene Desire 610 og Desire 816 foregikk ikke med fullt like mye brask og bram som da selskapet viste frem sitt nye flaggskip, One (M8) tidligere i år. Det betyr ikke nødvendigvis at modellene ikke kan være vel så viktige for selskapet i tiden som kommer.

Da de første Android-telefonene beynte å dukke opp sent i 2008, var det nettopp HTC som sto bak. Etter hvert dukket den første Desire-telefonen opp, og slo raskt an blant de som ikke følte seg komfortable med å kjøpe en telefon fra Apple.

Lenge var HTC en av de store aktørene på mobilmarkedet, men i de senere årene har selskapet tapt andeler, først til Samsung, så til Sony. Med lanseringen av HTC One i fjor, og oppfølgeren One (M8) tidligere i år, ser det igjen ut til å gå riktig vei for HTC.

Samtidig som selskapets flaggskipmodeller har fått svært gode tilbakemeldinger, har selskapet hatt mindre spennende å by på i mellomsegmentet.

Det er nettopp det HTC håper å endre på nå, når de endelig slipper et knippe nye Desire-modeller.

Den kanskje viktigste av de nye modellene er Desire 816, en telefon som virker utviklet spesielt med unge brukere og selfie-generasjonen i tankene.

Til tross for at dette er en telefon som er ventet å lande på en pris rundt 3 500 kroner, får du 5.5-tommers skjerm, prosessor med fire kjerner og kamera med 13 megapikslers oppløsning.

Det høres jo imponerende ut, men HTC har spart inn noen kroner på å gi skjermen lavere oppløsning enn de vi etter hvert har blitt vant med fra toppmodeller med selv mindre skjermer. HTC Desire 816s 5,5-tommers skjerm har 720x1280 pikslers oppløsning, mens prosessoren kjører på 1,6 gigahertz.

I praksis burde det være nok for de aller fleste, og rikelig til å kjøre flere relativt tunge apper samtidig.

Ved siden av den store skjermen, har HTC passet på å skryte litt ekstra av frontkameraet og lydkvaliteten i de to høyttelerne i topp og bunn av telefonen. HTC Desire 816 er nemlig utstyrt med et frontkamera med hele fem megapikslers oppløsning, som er hakket over snittet.

Tanken er at det med litt ekstra kvalitet i frontkameraet, skal være lettere å legge ut gode bilder på tjenester som Instagram og Facebook, samt å sende bilder og video via Snapchat. For å ytterligere understreke nettopp det, er kamera-appen utstyrt med en egen retusjeringsfunksjon. Her kan du glatte ut huden, gjøre deg selv litt slankere, legge til effekter, og så videre.

På lydsiden har HTC hentet teknologi fra sine egne flaggskipmodeller. Det innebærer at Desire 816 har blitt utstyrt med stereohøyttalere med Boomsound. Vi har bare så vidt startet testingen, men er allerede imponert over lydkvalitet fra høyttalerne, sammenlignet med det vi normalt får servert av lyd fra smarttelefoner.

Vi har fått både Desire 816 og 610 til test, og vil komme tilbake med det så snart det lar seg gjøre.

HTC Desire 816 og Desire 610 er ventet å være klare for salg tidlig i juni. Førstnenvte ser ut til å lande på omtrent 3 500 kroner, mens den mindre og enklere Desire 610 ser ut til å ende med en pris i underkant av 3 000 kroner.

Les om:

Foto/video