Telenor skremmer politikere

Telenor skremmer politikere

Politikere er plutselig sjokkert over mediemakten Telenor har hatt i årevis.

I en artikkel i ukebrevet Mandag Morgen uttrykker flere politikere dyp bekymring over Telenors mediemakt. Saken aktualiseres igjen når det digitale bakkenettet går på lufta 3. september.

- Da vi i sommer forsøkte å skaffe oss en oversikt over Telenors stilling i dette markedet, ble vi sjokkert. Vi så da klart at Telenor sitter på alle sider av bordet i norsk medielandskap. Dette skremmer meg, sier mediepolitisk talsmann i Frp, Ulf Erik Knudsen, til Mandag Morgen.

LES OGSÅ: Telenor dikterer mobil-tv

- En skal lete lenge etter et selskap som er like dominerende som Telenor er i Norge, sier forskningsleder ved Møreforskning, Johan Roppen.

Som kjent er Telenor en av tre deleiere i Nordisk Televisjon, som driver kringkasting over bakkenettet, og heleier av den tekniske utbyggeren Norkring.

- Beinhard

Også Venstres Trine Skei Grande mener politikerne har hatt for dårlig oversikt over selskapets makt. Telenor blir av flere omtalt som dominerende i digitaliseringen av mediemarkedet. Knudsen sammenlikner med hvordan Schibsted blir fulgt med et falkeblikk.

- Telenor er en beinhard markedsaktør. Vi kan ikke ha ett sett regler for Telenor og andre for Mecom. Det går ikke an å gå av skaftet når Schibsted bommer på en prosent eller to i en eiersak og forholde seg passiv til Telenors vekst, sier Knudsen.

LES OGSÅ: Ap-politiker til Telenor

Kulturminister Trond Giske var i vårens kringkastingsmelding inne på at at medieeierskap vil bli et tema framover.

Foto/video