TEST: 7 høyttalersett for iPod testet

TEST: 7 høyttalersett for iPod testet

Vi har testet 7 høyttalersett for iPod. Finn det pefekte hytteanlegget.

iPod er ikke blant de billigste produktene på markedet og du lagrer store deler av musikksamlingen din på den. Dette avhenger selvfølgelig av hvilken modell du har valgt deg, men det blir uansett ganske mange tusen sanger. Når du først har skaffet deg denne lille enheten med den store kapasiteten kan det kanskje være en idé å gi den litt flere muligheter enn bare å skulle spille gjennom hodetelefonene dine.

Kjempeindustri

Å lage ekstrautstyr til iPoder har utviklet seg til å bli en kjempeindustri. Apple er bare de som lager enhetene. Rundt dem finnes det hundrevis av selskaper som lager ekstrautstyr av alle varianter til musikkspilleren din. Dette er alt fra bilmonteringssett til tilkoblingsenheter mot surroundanlegg. Vi skal i denne artikkelen se nærmere på et utvalg enheter som gjør iPoden til et lite personlig stereoanlegg. Det første vi må neven er at også her er utvalget enormt. Vi kunne fylt flere nummer av Digital Liv med forskjellig produkter til nettopp dette formålet. Vi har nøyd oss med et nennsomt utvalg i jungelen, men som sagt så finnes det en uendelighet av produkter å velge mellom.

Utvalg

Vi har i denne lille artikkelen stort sett valgt å se på enheter som ikke består av flere deler. Bare for å vise at det finnes alternativer har vi tatt med en løsning for Jamo som gir litt mer fleksibilitet enn den de andre. Denne er med løse høyttalere. Med dette unntaket er det solide enheter i én del vi omtaler her.

Nå ser det kanskje ut som om vi har satset alt på produkter med sørgerender. Stort sett alle produktene vi omtaler i denne artikkelen er sorte med noen innslag av sølv. Dette skyldes enkelt og greit at det var den fargen produktene vi fikk tilsendt hadde. Noen av produktene i denne testen finnes også i flere farger, men stort sett er det hvitt, og da foretrekker vi faktisk sort. Sjekk med produsentene om du er på jakt etter andre farger enn dette. Det finnes noen ganske få som har et bredere fargespekter å spille på.

Prismessig spriker det også en del blant disse produktene og de er ikke direkte sammenlignbare i så måte. Vi har valgt å heller vise litt av diversiteten i utvalget enn å sette en bastant prisgrense. Vi har likevel valgt å holde oss noenlunde edruelige i forhold til pris. Vi har hoppet over de aller billigste i og med at de fleste av disse låter, unnskyld uttrykket, dynge. Vi har også holdt oss unna de aller dyreste alternativene. Likevel er det et og annet produkt også her som vil gi en betydelig reduksjon av saldoen din.

Vi har prøvd å legge vekt på lydkvaliteten først og fremst, men vi lar også ekstrafunksjoner, utseende og andre faktorer telle med.

To viktig råd til slutt. Husk å sjekke enheten du vil kjøpe opp mot hvilken iPod du har. De fleste aksepterer alle, men det er en del som ikke håndterer iPod Touch særlig med tanke på fjernstyring. Det andre rådet er å huske på den gamle regelen «dritt inn – dritt ut». Det hjelper ikke hvor gode disse enhetene er hvis kvaliteten på det du har utstyrt iPoden din med ikke også er av en rimelig bra kvalitet.

Foto/video