TEST: Canal Digital HD PVR - Etterlengtet PVR-oppdatering

TEST: Canal Digital HD PVR - Etterlengtet PVR-oppdatering

Kjærkommen nyhet for Canal Digital-kunder – men blir det kanskje den siste PVR-en fra selskapet?

Canal Digital har over en halv million norske kunder via kabel og parabol. En del av disse kundene har de siste årene satset på Canal Digitals PVR-løsning, hvilket for en del av dem har vært langt fra en problemfri løsning. Mange kunder har derfor ventet lenge på at Canal Digitals nye modell faktisk skulle komme ut til kundene.

Det har imidlertid vært skjær i sjøen. Den siste utsettelsen nå er knyttet til den norske lovgivningen om sensur av pornografi. For Canal Digitals parabolkunder er det noen kanaler som på noen tidspunkt skal være sensurert. Det er de for så vidt også, men en endring må gjøres slik at forhåndsvisningen av et opptak også er sensurert. Når det er sagt, for dem som måtte lure, kan man fortsatt unngå sensureringen ved å endre språk over til svensk, slik man har hatt mulighet til siden parabolene først kom til landet for noen titalls år siden...

For kabelkunder har den nye HD PVR-en blitt levert til kunder en liten periode. For parabolkunder forventer man at leveringen skal starte i løpet av noen uker.

LES OGSÅ:

TEST: Altibox - Fiberdrømmen?

Enkelt oppsett

Vi testet PVR-en via parabol. For full funksjonalitet kreves det at man har to kabler fra parabolen, ettersom SatCR ikke benyttes. Det kan gjøre det litt mer upraktisk for enkelte, kontra løsningene Viasat har. Samtidig betyr det fortsatt kompatibilitet med hodet på parabolen, hvis det man allerede har mangler SatCR-støtte. For kabelkunder er boksen i praksis den samme, men med tuner tilrettelagt for annen teknologi. Funksjonalitet og grensesnitt ellers er det samme. Canal Digital vil etter hvert gå over til SatCR, hvilket den nye PVR-en også støtter.

Fjernkontrollen er den samme som for den gamle HD PVR-en til Canal Digital. Rekkevidde/vinkel er for så vidt god. Det vi kunne ønsket var belysning i knappene for å se dem bedre i litt mørke omgivelser. Støynivået fra boksen har vi ikke noe å utsette på – man må omtrent legge øret inntil for å høre en svak summing fra harddisken.

I bruk

Generelt framstår brukergrensesnittet som svært bra. For programguiden kan man skifte mellom to forskjellige visningsmoduser, avhengig av hva man selv foretrekker. Responsen generelt i brukergrensesnittet, ved kanalskifte, ved framhenting av programguide og programinformasjon og på flere andre områder er rask. Rent designmessig framstår grensesnittet som moderne, og inntrykket ytelsesmessig tilsier at man her også har en løsning som er forberedt på framtidige utvidelser.

Per i dag er det mulig å gjøre ett opptak om gangen, samt benytte pause (timeshift) på kanalen man ser på. Det bufres automatisk for kanalen man ser på, slik at man også kan velge å spole tilbake eller ta opp hele programmet etter at man har startet å se det. Ifølge Canal Digital skal det bli muligheter senere til å gjøre to opptak samtidig. Tildels skal man også få mulighet til å se på en tredje kanal, men da med noen begrensninger i kanalutvalg og funksjonalitet.

Spolemulighetene i opptak og ved fortsettelse av tv-programmer man har pauset er gode – det er lett å hoppe litt større steg fram via piltastene og via talltastene. Mulighet for serieopptak er naturligvis på plass og det er søkefunksjon i programguiden.

Opptak kan også settes opp via nettleser. Dette grensesnittet er optimalisert for mobiltelefoner, men det vil etter hvert også komme apper for iPhone og Android. Dette er forøvrig et av områdene hvor løsningen per i dag er forskjellig mellom kabel- og parabolkunder – det er kun parabolkunder som, i hvert fall nå i starten, har denne muligheten. Canal Digitals divisjoner for kabel-tv og parabol er to separate selskaper, og utviklingen av dekoderen skjer nå etter leveringen i starten ikke helt parallelt.

Les om:

Foto/video