TEST: Chill Pill - for folk på farten

TEST: Chill Pill - for folk på farten

Sliter du med å finne en julegave i siste liten? Hva med en praktisk reisehøyttaler?

Reisehøyttalere til mobiltelefonen, mp3-spilleren eller den bærbare pc-en finnes i mange former og størrelser. Denne gangen har vi testet en utrolig hendig variant fra Chill Pill.

To i én

Chill Pill Mobile Speakers er, som navnet tilsier, formet som en pille. ”Pillen” kan tas fra hverandre i to separate deler - høyttalere - og henger sammen på midten ved hjelp av en magnet. Sammenkoblet er de 5 x 10 centimeter store. Høyttalerne kobles sammen ved hjelp av uttrekkbare kabler, litt som strømledningen på en støvsuger. Denne løsningen er svært praktisk, da man i stor grad unngår kabelsurr og minimerer risikoen for å rote bort ledningene.

Høyttalerne får strøm fra et oppladbart Lithium-batteri på 5V, og selve batteritiden oppgis å være på 6 timer. Lading skjer via usb, det følger med en mini-usb-adapter som kan brukes både i pc-en og en usb-strømadapter.

TEST:

Creative HS-930i - Gode ørepropper til iPhone

Den ene høyttaleren har en av/på-knapp og en uttrekkbar kabel som kobles til den andre høyttaleren for lyd. Kabelen, som er av typen mini-usb, brukes også for å lade høyttalerne. Den andre høyttaleren har en volumkontroll, en mini-usb-inngang for kabelen som gir lyd inn, samt en uttrekkbar 3,5 mm minijack for å koble til en lydenhet.

Overraskende god lyd

Chill Pill kan brukes i tre forskjellige moduser; sammenkoblet, separat og separat åpen. Med åpen menes at det er mulig å vri toppen av høyttalerne for å utvide dem og få enda fyldigere lyd.

Det er relativt enkelt å sette opp høyttalerne i den posisjonen man ønsker. Kablene er enkle å plugge i, men vi er usikre på hvor holdbart plastmaterialet rundt både kablene og høyttalerne er i det lange løp. Led-lyset som indikerer at høyttalerne er skrudd på eller står på lading, er i overkant sterkt.

Pris og størrelse tatt i betraktning leverer høyttalerne overraskende bra hva gjelder lydkvalitet. Det er ikke høyttalere ment for anlegget i stua, men er mer enn bra nok når du er ute på farten. I utvidet modus skal lyden bli enda fyldigere, men forskjellen er ikke særlig stor.

TEST:

Wimp og Squeezebox - Smart kombinasjon

Chill Pill kommer i fargene svart, blå, rød og lilla, og koster 399 kroner fra Meat Store. Med i pakken får du en hendig bæreveske og en mini-usb-adapter for lading. Det er muligens i seneste laget å få dem tilsendt innen julaften, men så varer jo som kjent jula helt til påske. Ellers finnes det flere lignende løsninger til samme pris der ute. Sjekk din nærmeste elektronikkbutikk.

LES OGSÅ:

Julegavetips? Hva med en Apple Remote?

Les om:

Foto/video