TEST: Creative D200 - Nesten trådløs lyd

TEST: Creative D200 - Nesten trådløs lyd

Med Creative D200 kan du spille av musikken fra lomma, for høyttalersettet er trådløst. Nesten.

Mange synes det er praktisk med et lite, kompakt og flyttbart høyttalersett som lett kan flyttes med fra rom til rom og kanskje tas med på hytta i ferien. Eller på hotellferie, for den saks skyld. Forutsatt at man kjører bil. Det er nok greit å slenge Creative D200 i bagasjerommet, men høyttalersettet er nok litt i største laget til å puttes i ryggsekken.

Creative D200 er en stereohøyttaler–enhet som er vel 40 cm lang, cirka 10 cm dyp og nesten like høy. Med andre ord et kjekt, lite høyttalersett til å flytte med seg rundt i huset.

Ikke helt trådløst

Men det markedsføres som mer enn det er. På esken står det at det er helt trådløst. «Pure Wireless», står det. Men det er ikke helt sant. For høyttalersettet har ikke noe batteri, hverken innebygd eller utskiftbart. Så hvis du ikke får koblet strømkontakten til et strømuttak, får du ikke liv i enheten.

LES OGSÅ:

Steinhard pc-høyttaler

 

I motsetning til mange høyttalerløsninger i våre dager mangler dette settet dokkingstasjon for iPhone. Du kan altså ikke få ladet opp telefonen din mens du spiller musikk. Men Creative-løsningen er kanskje vel så god, og i hvert fall anvendelig med mange flere slags mobiler. Høyttalersettet kommuniserer med mobiltelefonen via Bluetooth. Og det betyr at du kan koble mye mer enn bare en iPhone til den – selv om det var iPhone vi testet den mot, samt iPad.

Creative D200 har minimalt med knapper. På toppen er det to, en for å justere lydstyrken og en som trykkes ned når enheten skal pares med en Bluetooth-enhet. Når Bluetooth er aktivert, skifter den grønne lampen på toppen farge til blå, som seg hør og bør.

Høyttalersettet skal altså kunne brukes mot en hvilken som helst smarttelefon og tilsvarende enhet som kan sende fra seg musikksignaler via Bluetooth.

LES OGSÅ:

iPod-høyttaler med etuiet som stativ

 

Har du en pc eller Mac i nærheten med Bluetooth-kommunikasjon, kan du naturligvis også sende lyden herfra til Creative-høyttalerne.

Grei lyd

Lyden fra den lille høyttalerenheten er ganske god. I en ideell verden kunne vi ha ønsket oss litt kraftigere basslyd, men mellomnivå- og diskant-lyden er helt grei. Høyttalerenheten kan ikke konkurrere med et skikkelig stereoanlegg eller hjemmekinoanlegg, men hvis du trenger et høyttalersett som egner seg på skrivebordet, på hjemmekontoret, på kjøkkenbordet og overalt ellers hvor musikken kanskje mer er bakgrunnslyd enn noe du lytter til med andakt og lukkede øyne, er lyden helt ok. Du kan trygt ha Creative D200 stående i stua også, forutsatt at stua ikke er stor som en ballsal.

Enheten har forøvrig også en 3,5 mm lydinngang, slik at du kan koble til lydenheter som mangler Bluetooth-kommunikasjon, hvis du har behov for det.

LES OGSÅ:

Gratis Wimp til Canal Digital-kunder

 

Creative D200 er enkel å sette opp for første gang. Vi brukte mindre enn ett minutt fra høyttalersettet var pakket ut til musikken strømmet ut på kjøkkenet.

Når telefonen først er paret med høyttalersettet, trenger du ikke gjøre noe annet enn å trykke én gang på knappen på toppen av høyttalersettet for å gjenopprette kontakten neste gang du skal spille musikk.

Rekkevidden er oppgitt til 10 meter i åpent rom. Vi brukte enheten i en vanlig rekkehusleilighet med trevegger, og musikken fortsatte stort sett å spille selv om vi gikk inn i et annet rom med mobilen i lomma.

Konklusjon

Creative D200 er en grei høyttalerløsning for dem som ønsker et flyttbart og kompakt høyttalersett i huset eller på hytta. Siden høyttalersettet er avhengig av strømtilførsel, kan du ikke ta det med deg utendørs – maks ut på verandaen hvis du har strømkontakt på veggen der. Men hvis du kan leve med den begrensningen og dessuten ikke krever kraftig basslyd, er Creative D200 et høyttalersett vi godt kan anbefale.

Foto/video