TEST: Creative Inspire S2 Wireless - Trådløs lyd til pc og mobil

TEST: Creative Inspire S2 Wireless - Trådløs lyd til pc og mobil

Creative har kappet ledningen på sine Inspire S2-høyttalere. Resultatet er Inspire S2 Wireless.

Mens det tidligere gikk mest i lydkort, satser Creative nå på et vell av forskjellige produkter. Vi har tatt en titt på et av selskapets nye høyttalersett, Inspire S2 Wireless. Dette er en trådløs variant av et allerede eksisterende høyttalersett. Dette er et 2.1-sett, noe som betyr at man her får to små satellitter kombinert med en basshøyttaler du for eksempel kan plassere under skrivebordet.

Satellittene er små og plasseringsvennlige, med unntak av én ting. Der man på de fleste høyttalersett kobler satellittene til sub-en etter man har plassert alt, sitter ledningen fra høyre høyttaler her fast i basshøyttaleren. Det gjorde at det i alle fall for vår del ble hakket mer komplisert å plassere høyttalerne enn det burde vært. Det er tross alt enklere å tre en liten kabel gjennom kriker og kroker, enn en liten høyttaler.

Når settet først er plassert og koblet til strøm er det på tide å koble dem videre til pc-en. Her fungerer alt via Bluetooth, og du kan benytte pc-ens innebygde Bluetooth eller den lille usb-dongelen som følger med. Det er også mulig å koble til for eksempel mobiltelefoner til høyttalerne.

Hvorfor trådløst?

Få ting høres så behagelig ut som en teknologifremtid uten støvsamlende og rotete ledninger. Når man ser Wireless-delen av navnet på Inspire S2 Wireless er det lett å tenke at man endelig kommer et steg nærmere en trådløs hverdag. Dessverre er det ikke helt slik. Det er nemlig bare selve tilkoblingen mellom pc-en og høyttalerne som skjer uten ledninger. Du må fortsatt ta til takke med kabler fra sub-en til både strømuttak i veggen og til den ene høyttaleren. Videre er det enda en ledning som strekker seg fra den ene satellitten til den andre. Det du slipper er altså en enkel, liten minijack-kabel.

Vi har testet høyttalersettet opp mot flere pc-er og mot mobiltelefon. Felles for alle våre forsøk var at høyttalerne mister kontakten med lydkilden ganske så raskt. Du skal ikke bevege deg langt bort fra høyttalersettet før lyden fra pc utstyrt med den medfølgende Bluetooth-tilkoblingen først begynner å hakke, for så å kutte helt ut. Det fungerte litt bedre med mobiltelefonen koblet til settet, da kuttet lyden først ut etter 4-5 meter.

Med tanke på at lyden kutter relativt raskt med pc, ser vi ikke helt det store poenget med at settet er trådløst. En liten minijack-kabel gjør uansett ikke den helt store forskjellen under skrivebordet. Vi ser derimot verdien i å ha et sett der man enkelt kan koble til mobiltelefonen for å spille av musikk, men det spørs om det er verdt det når prisforskjellen mellom Inspire S2 og S2 Wireless er rundt 600 kroner.

God og rund lyd

Selv om det er et par ting som ikke direkte taler til Inspire S2 Wireless fordel, er det ting som trekker opp også. Den trådløse overføringen er kanskje litt i svakeste laget, men lyden ellers er det ikke mye å si på.

Her får du mye lyd. Settet er i stand til å spille høyt og klart. Tøyer du strikken for langt vil du belønnes med noe skurring og vrengt lyd, men det er etter man har nådd det som er smerteterskelen for de fleste. Du får også solid og god bass som er mer enn god nok til å plage det du måtte ha av naboer. Bassnivået kan du enkelt justere ved hjelp av et lite hjul bak på sub-en. Det er likevel ikke til å stikke under stol at du vil kunne få sett med minst like god, om ikke bedre, lyd til en lavere pris, hvis du klarer å leve med en ledning mellom pc-en og høyttalerne.

Konklusjon

Creative Inspire S2 Wireless leverer jevnt over god lyd, være seg du bruker det til musikk, film eller spill. De små satellittene gir for det meste klar og fin lyd, mens sub-en klarer å slå godt fra seg. Samtidig er ikke dette lydkvalitet til over 1 000 kroner. Her betaler du nemlig mye for å få trådløs tilkobling fra pc eller mobiltelefon til høyttalersettet.

Dessverre er ikke den trådløse Bluetooth-tilkoblingen helt på topp, og du kan ikke regne med å bevege deg langt unna høyttalerne med pc-en før det begynner å hakke. Dermed bør du kunne klare deg ved så greit med et sett med ledning. Da vil du få like god lyd til omtrent halve prisen, eller langt bedre lyd til samme pris som Inspire S2 Wireless.

Foto/video