TEST: Creatives lille sten

TEST: Creatives lille sten

Zen Stone er Creatives minste mp3-spiller og tar opp kampen med Apples iPod Shuffle

En sentral forskjell når man sammenligner Creative Zen Stone med Apples iPod Shuffle blir prisen – under 300 kroner fra de rimeligere forhandlerne, mens iPod Shuffle koster omtrent det dobbelte. Lagringsplassen på 1 GB skulle normalt kunne tilsi 200-250 låter. Dette er for så vidt håndterbart uten at enheten har skjerm.

Spilleren er svært enkel i bruk. Man kan bruke programvaren fra Creative, men vi tror mange vil administrere sangene direkte fra Windows. Opplading skjer når enheten er koblet til pc-en via usb. Batterilevetiden er oppgitt til 10 timer. Vi har ikke gjort direkte målinger, men tallet ser ut til å stemme omtrentlig.

Creative Zen Stone leveres i seks forskjellige farger.

 

Førsteinntrykket lydmessig var på grensen til horribelt. Problemet er ikke spilleren i seg selv, men ørepluggene som følger med. Strengt tatt trenger man ikke bruke mer enn en hundrelapp for å få øreplugger som er vesentlig bedre. Egentlig er det kanskje like greit at Creative har spart på dette området, så kan brukere heller velge andre løsninger selv, etter sine preferanser, uten at man betaler ekstra for spilleren i starten for noe som uansett ikke trenger å være bra nok. Kabelen på de medfølgende ørepluggene var også upraktisk lang.

Skal vi sette fingeren på noe må det være den manglende muligheten for å låse tastene. Ved bruk av spilleren i en vanlig bukselomme ble knappene lett trykt inn. Man trenger da ekstrautstyr hvis man vil feste spilleren i noe – som tilleggsutstyr får man blant annet armfeste og nøkkelringfeste. Man kan også feste spilleren i tråd rundt halsen eller lignende. Creative har med andre ord ikke kopiert iPod shuffles praktiske festeklips.

For under 300 kroner er Zen Stone et kurant kjøp. For en del kan nok dette inngå som en sekundær spiller – til bruk for eksempel under trening. Creative leverer også en 2 GB-versjon av spilleren med display og en rekke andre funksjoner. Denne under Zen Stone Plus-navnet. Vi har begynt testingen av denne og vil komme tilbake med testresultatene om noen dager.

 

Creative Zen Stone

 

 

Pris: Ca kr 300 inkl. mva.
Internett: Creative.com

+ Lav pris. Enkel å bruke.
- Mangler tastelås. Elendige medfølgende hodetelefoner.

Fakta:
Lagringsplass:1 GB
Vekt: Ca. 19 g
Størrelse: 54x35x13 mm
Batteritid: Ca. 10 timer

 

 

LES OGSÅ: Fjærlett, fargerik Shuffle

Foto/video