TEST: Gjør iPhone til klokkeradio

TEST: Gjør iPhone til klokkeradio

Det finnes en rekke ulike høyttaler-produkter til iPhone og iPod touch. Vi har testet en vekkerklokke-variant.

XtremeMac Luna Voyager er ikke en vekkerklokke slik vi vanligvis kjenner den. Den kommer uten radio, men har likevel et par funksjoner som gjør den interessant.

Vekkerklokka kommer i et klassisk klokkeradiodesign. Hoveddelen er i et gummilignende materiale, noe som gjør den mindre utsatt for riper og støv. Den er ment for bruk både hjemme og på reise. Det følger med fire utskiftbare strømstøpsler. I tillegg kan den brukes med batterier - praktisk for den som er mye på farten.

Rent størrelsesmessig er den ikke den mest bærbare varianten vi har sett - den er omtrent like stor som en vanlig bok.

Stiller klokka automatisk

På toppen av klokka finner du tre knapper; en for å starte og stoppe musikk med, en slumreknapp (som du også kan stille inn lydnivået med) og en alarmknapp.

Som alarmlyd kan du velge å spille musikk fra iPod-en eller klokkas innebygde lyd. Bruker du iPod-en, kan du også velge om du vil våkne til spesifikke sanger - da må du lage en spilleliste på spilleren din som heter Luna. Hvis ikke spilles bare den neste sangen i biblioteket ditt.

En av Luna Voyagers beste funksjoner er at den stiller klokkeslettet automatisk. Det eneste du trenger å gjøre er sette iPod-en eller iPhone-en i docken. Også svært praktisk om du er mye ute og reiser. Du kan velge om du vil bruke 12- eller 24-timers klokke. Når telefonen eller mp3-spilleren står i docken, lades den.

Som vekkerklokke fungerer Luna Voyager fint, og det er langt mer behagelig å våkne til musikk enn en del av de innebygde alarmlydene på iPhone. For å utsette alarmen på morgenkvisten er du nødt til å vri på slumreknappen (hjulet). Hjulet er imidlertid litt vanskelig å vri på - du må vite hva du gjør. Derfor hadde vi litt problemer i starten ved at vi skrudde av alarmen i stedet for å utsette den. Det er ikke alltid like heldig.

Klar og fin lyd

Voyager er ikke et ordentlig iPod-anlegg, men den fungerer fint som vekkerklokke og sengekantstereo. Lyden er klar og fin, om enn noe spinkel. Mange vil kanskje etterlyse innebygd radio, men det er fullt mulig å spille lyd fra et av radioprogrammene du har på din iPhone eller iPod touch hvis du ønsker det. Men hva skal du med radio når du har tilgang til din egen musikk uten reklame og annet støy?

XtremeMac Luna Voyager er en lekker vekkerklokke som leverer bedre lyd enn forventet. Prisen, på rundt 800 kroner, er imidlertid noe høy. Det finnes lignende produkter på markedet med flere funksjoner (både innebygd radio og fjernkontroll) til samme pris. Terningkast 4.

PS: Dagen etter at testeksemplaret ble sendt tilbake til produsenten, forsov undertegnede seg.

Les om:

Foto/video