TEST: Glimrende arbeidsskjermer

TEST: Glimrende arbeidsskjermer

Vi har tatt inn noen 24-tommere for kontormarkedet på testbenken. Enkelte av dem gjør det godt på underholdningsfronten også.

24-tommers skjermer er i ferd med å bli førstevalget for flere enn bare bedrifter med mye penger. Denne typen skjermer er også i ferd med å bli den foretrukne skjermen for mange private databrukere. Noe av grunnen til dette ligger selvfølgelig i det faktum at prisene på mange av disse skjermene er blitt svært lave. Du får i dag en 24-tommers skjerm for den samme summen som du betalte for en 17-tommer bare for noen ganske få år siden.

Et annet argument for disse skjermene er at vi nå bruker datamaskinene til ganske mye mer enn bare regneark og tekstbehandler. I tillegg til å fungere godt som spilleskjermer egner de seg også godt til å spille av video. Selve størrelsen gjør også at man utmerket godt kan kjøre flere oppgaver samtidig på skjermen uten at ting bli trangt og vanskelig å se.

LES OGSÅ:

TEST - Gnistrende storskjermer

Dette siste er kanskje den viktigste grunnen til disse skjermenes popularitet. Med en standard skjermoppløsning på 1920 x 1200 piksler trengs det heller ikke noe spesielt på skjermkortsiden. Denne oppløsningen er mer eller mindre standard. Hvis man skal enda et hakk opp og velger å gå for en 30-tommers skjerm øker ikke bare prisen betraktelig, men du er også nødt til å anvende et skjermkort som støtter dual-link-teknologi for å støtte en oppløsning på 2560 x 1600. Dette er det ikke alle bærbare som støtter og det er godt mulig at du må oppgradere skjermkortet om du har en stasjonær maskin.

Denne gangen har vi tatt med oss noe av det som er nytt og noen av skjermene som ikke har rukket med i tidligere tester. Med dette utvalget sammen med tidligere tester skulle vi har rukket gjennom det meste som finnes av viktige produsenter i dette markedet. Utover sommeren kommer det til å komme stadig flere nye modeller og vi vil følge også disse skjermene nå de ser dagens lys i butikkene.

Les om:

Foto/video