TEST: God Spotify på tv-en

TEST: God Spotify på tv-en

Vi har testet Western Digitals løsning for Spotify via tv-en.

Støtte for Spotify og lignende tjenester via mediespillere, integrert via smart-tv-funksjonalitet, via spillkonsoller og via tv-dekodere/PVR er noe vi trolig kommer til å se mer av i tiden framover. Spesielt for mediespillere, som vi har testet mange av de siste årene, er dette funksjonalitet vi har ventet på.

Allerede er det en del mediespillere som har støtte for videotjenester på nettet - slik som Hulu og Netflix. En av de få "lokale" løsningene er at videostreamingtjenesten Headweb er støttet av mediespilleren D-Link Boxee Box.

Mens man over dammen har hatt en rekke interessante tjenester for tv og film via nettet, har det foreløpig vært relativt begrenset i mange europeiske land. Riktignok har man sett lys i en ellers lang og mørk tunnel - video via iTunes er åpnet for norske kunder, og selskaper som Canal Digital, Viasat og Altibox har fått bedre video-on-demand-løsninger for sine kunder. Vi kan imidlertid ikke være annet enn misunnelig fortsatt når det gjelder utvalget av tjenester som finnes i USA.

En tjeneste som amerikanere imidlertid har misunt oss nordmenn har vært Spotify. Spotify åpnet for noen måneder siden dørene i USA, og det kan bety mye for hvordan støtten integreres i forskjellige typer produkter. Tidligere har vi sett Spotify-integrasjon på enheter for streaming av musikk fra Logitech og Sonos. Men det blir litt begrenset kontra å bruke Spotify på en skjerm. Rikitgnok, en del slike løsninger har app-er for mobiltelefon som kan stå for økt funksjonalitet.

WD TV Live og WD TV Live Hub er de to første mediespillerene som gir støtte for Spotify via tv-en – riktignok hvis man ser bort i fra stue-pc-løsninger og enkelte andre «hackede»-løsninger som ikke direkte imponerer når det gjelder funksjonalitet og brukervennlighet.

WD TV Live Hub testet vi tidligere i år, og vi hentet denne fram nå når Western Digital i forrige uke annonserte en programvareoppdatering som ga enheten Spotify-støtte. Skulle dette fungere like bra i praksis som vi kunne håpe på?

En god mediespiller

For detaljert informasjon om WD TV Live Hub kan man lese vår test . Kort oppsummert kan vi imidlertid si at dette er en spiller som ellers egner seg godt for avspilling av lokale filer. Lokale filer kan legges på spillerens interne 1 terabyte-harddisk, på usb-harddisk eller usb-minnepinne som kobles til eller på delte ressurser på lokalnettverket - - for eksempel en delt katalog på en pc eller en NAS. Formatstøtten er meget god. I tillegg til avspilling av musikk og video, er det støtte for nettjenester som blant annet en rekke internettradioer, YouTube, Facebook, Flickr, Mediafly og mer til. Man kan også bruke spilleren til å vise digitalfotosamlingen på tv-en.

Selve spilleren er kompakt og diskre. Den kobles til tv-en via HDMI og leveres med fjernkontroll. Man kan også koble til usb-tastatur. For eksempel kan et lite trådløst tastatur gi økt brukervennlighet for en del tjenester der man for eksempel skal skrive inn søk.

Førsteinntrykket

Vi startet opp vår WD TV Live Hub og fikk automatisk beskjed om at en ny programvareoppdatering var tilgjengelig. Denne ble videre lastet ned og installert. Western Digital har her en god løsning kontra en del andre mediespillere, hvor man må laste ned programvareoppdatering på pc og installere via for eksempel en usb-minnepinne.

Etter et par omstarter var Spotify en av tjenestene som var kommet på plass. For bruk av Spotify på WD TV Live-produktene trenger man en Premium-konto. Ved innlogging angir man sitte vanlige brukernavn og passord. Spilleren kan også settes opp med flere kontoer, slik at hvis det er flere kontoer i husstanden kan man få opp egne spillelister og avbryter ikke avspillingen hvis kontoen er i bruk på andre avspillere - for eksempel en pc eller mobiltelefon.

Når man ikke har en muspeker tilgjengelig, må det legges opp til et annet brukergrensesnitt enn det man finner i den vanlige klienten. Tekst skal også være lesbar selv om man sitter noen meter i fra tv-en. Her får vi et relativt godt inntrykk av løsningen Western Digital har valgt.

Konklusjon

Da vi tidligere i år testet WD TV Live Hub, konkluderte vi med at det ikke var den mest avanserte mediespilleren på markedet: Sett ut i fra brukervennlighet, funksjonalitet og pris konkluderte vi imidlertid med at man fikk mye for pengene. En del av svakhetene spilleren hadde, som blant annet navigasjon i store filbaserte samlinger av film og musikk, er svakheter spilleren deler med mange andre lignende produkter.

Når Spotify-støtten nå er kommet på plass, kan WD TV Live Hub bli en av de mest attraktive spillerene på markedet. Prisen er cirka 1 300 kroner - og det er for en spiller som inkluderer en 1 terabyte intern harddisk. Western Digital kan imidlertid også levere den rimeligere modellen WD TV Live i ny versjon, som også støtter Spotify. Denne tror vi også vil kunne gjøre en god jobb for mange, spesielt om det i hovedsak er en Spotify-spiller man er ute etter.

Inntrykket så langt er i hvert fall at Western Digital har gjort en relativt god implementasjon - her må også spillerens andre muligheter og lave pris tas med vurderingen, og ut i fra det synes vi Western Digital leverer mye for pengene.

Det finnes også apper for å styre Western Digitals TV Live-produkter via wlan. Vi har ikke testet denne funksjonaliteten opp i mot Spotify-funksjonaliteten, men blant annet innskriving av tekst kan her ellers være enklere enn ved bruk av fjernkontrollen.

LES OGSÅ:

TEST: Zotac Zbox AD02 - Pc til tv-benken

Les om:

Foto/video