TEST: Jawbone 2 - Eksklusivt håndfrisett

TEST: Jawbone 2 - Eksklusivt håndfrisett

Jawbone 2 ser nesten like lekkert ut som det låter bra.

Jawbone 2 er langt fra det billigste håndfrisettet på markedet. Det kan vi leve med, all den tid kvaliteten er så god som her. Jawbone den beste rett-på-øret løsningen vi har testet til nå.

Settet er lite og lett, og festes enkelt til øret ved hjelp av en skinnkledd bøyle. Den skinnkledde bøylen gjør at settet føles eksklusivt. Den gjør også sitt til at settet er svært behagelig å ha på øret.

Selve settet er sort med et diamantlignende mønster. Byggekvaliteten virker også å være på topp og settet føles solid.

Lukket og støydempet begge veier

Der andre lar høyttaleren hvile på utsiden av øret, har Jawbone en gummiforing rundt høyttaleren. Den fungerer som en propp du plasserer i øret. Løsningen gjør at det meste av støy stenges ute. Resultatet er svært god lyd.

I det du plasserer Jawbone på øret hviler en liten, hvit plasttapp mot kinnbeinet ditt. Og med ett er det åpenlyst hvorfor navnet har blitt som det har blitt. Denne lille føleren er avgjørende for å fjerne bakgrunnsstøy. Jawbone er nemlig utstyrt med teknologi som gjør at den du snakker med hører deg like godt uansett om du sitter i et stille rom eller står midt på en bråkete byggeplass. Ved å fange opp vibrasjonene fra kinnbeinet ditt, kan Jawbone avgjøre hva som er stemmen din og hva som er bakgrunnsstøy, for deretter å fjerne alt som ikke hører samtalen til. Løsningen fungerer svært bra, og ingen av de vi har snakket med har hørt verken musikk eller annen støy i bakgrunnen.

Konklusjon

Jawbone er et svært avansert, lite håndfrisett. Designen er eksklusiv og komforten på topp. Lydkvaliteten er også svært god, mye takket være en høyttaler som går inn i øret, fremfor å hvile på utsiden.

Det mest imponerende er den aktive støydempingen av utgående lyd. Nær sagt uansett hvor mye støy det var der vi befant oss, hørte ikke personen i andre enden noe av det. Imponerende.

Foto/video