TEST: Kjøp riktig digitalkamera

TEST: Kjøp riktig digitalkamera

På jakt etter nytt digitalkamera til jul? Våre danske kolleger har testet seks aktuelle modeller.

PC World Danmark har hatt seks kameraer på testbenken. De testede modellene var:

* Canon Digital IXUS 860 IS

* Casio Exilim EX-Z1080

* HP Photosmart R742

* Nikon Coolpix P5100

* Olympus SP-560UZ

* Samsung NV8

Det er altså snakk om seks relativt ulike modeller. Det eneste de har til felles er at de tilfredstiller PC World Danmarks kriterie om en makspris på 3000 danske kroner.

LES OGSÅ: Kjøpeguide for digitalkamera

Her er utdrag fra testen:

Canon Digital IXUS 860 IS
- Med de mange forskjellige motivprogrammer vil Digital Ixus 860 IS både tiltale begynneren og, takket være de litt mer avanserte valgmuligheter, den litt mer erfarne fotograf.
Vurdering: 4/6

Casio Exilim EX-Z1080
Med Exilim EX-Z1080 har Casio utviklet et flott lite kamera uten for mange dikkedarer. Det er snakk om et kamera for nybegynneren, med bare seks betjeningsknapper plus av/på, zoom og utløserknappen.
Vurdering: 3/6

HP Photosmart R742
I ekte HP Photosmart-stil er det ikke mange forskjellige innstillingsmuligheter på dette kameret. Dessverre blir ikke fargene spesielt godt gjengitt.
Vurdering: 2/6

Nikon Coolpix P5100
Bildemessig overgår Nikon-kameraet de øvrige testkandidater. Det er da også blant testens største. Nikkor-objektivet tegner knivskarpe bilder, og de 12 megapikslene bidrar kun med en smule bildestøy, som Nikons nye Expeed-prosessor får fornuftig styr på. Farger gjengis troverdig og ekste. Kameraet har bildestabilisator, som innebærer at man kan anvende opptil tre trinns lengre eksponering.. Man kan for eksempel g¨fra 1/125-dels til 1/15-dels sekunds lukkertid og fortsatt få knivskarpe bilder.
Vurdering: 5/6

Olympus SP-560UZ
Dette kameraet befinner seg i klassen mellom kompaktkameraer og digitale speilreflekser. Kameraet inneholder det meste. Stort zoomobjektivt, 25 motivprogrammer, guide med 15 emner for hvordan ta bedre bilder, helautomatikk og manuelle overstyringsmuligheter.
Vurdering: 4/6

Samsung NV8
Objektivet kommer fra tyske Schneider-Kreuznach, og det har vært et godt valg. Betjeningsmessig er dette testens mest spennende kamera. Ved hjelp av seks vertikale og syv horisontale berøringsfølsomme knapper velger man blant de mange innstillingsmulighetene. Kameraet kan automatisk fjerne røde øyne før bildene lagres.
Vurdering: 4/6

Les hele testen her

Les om:

Foto/video