TEST: Kodak Easyshare - Rimelige, enkle og knallgode

TEST: Kodak Easyshare - Rimelige, enkle og knallgode

Vi har testet fire fotorammer fra Kodak, og konkluderer med at det enkle noen ganger kan være det beste.

Kodak EasyShare P725

Dette en den nest billigste rammen i testen, uten at det egentlig føles slik. Kodak EasyShare P725 er en enkel ramme med få funksjoner, men den 7 tommer store skjermen er langt bedre enn den vi finner i både Transcend TS-PF700B og Jobo Curve 8.

En skjerm på 7 tommer tilsvarer omtrent fotoutskrifter i 10 x 15 centimeter. Det er altså ikke store bildene det er snakk om, men skjermen serverer skarpe og fine bilder med varme og gode farger og fin kontrast. Det er ikke ille når man ser det opp mot prisen som starter på 550 kroner på den billigste nettbutikken.

At det er en billig ramme merkes imidlertid på menyer og navigasjon. Du styrer alt, inkludert tiden mellom hvert bildeskift ved lysbildefremvisning ved hjelp av knapper og brytere på toppen av rammen.

Kodak EasyShare P725

Pris: Ca kr 650 inkl. mva. Internett: www.kodak.no

Pluss: Innebygd minne. God skjerm. Pen design. Prisen.
Minus: Veldig enkel.

Foten er fast og det er dermed ikke mulig å sette rammen på høykant. Designen er enkel og klassisk med en smal ramme i sort plast rundt den matte skjermen.

EasyShare P725 støtter alle de vanligste minnekortformatene, i tillegg til minnepinne via usb. Det er til og med 512 megabyte innebygd lagring.

Sett opp mot prisen er Kodak EasyShare P725 et godt kjøp. Skjermen er god, designen er nøytral og klassisk og de viktigste minnekortstandardene er støttet. Du får ingen ekstrafunksjoner å snakke om, men får vist bildene dine enkelt og pent.


LES OGSÅ:

NextBase PhotoM@il-X og Gallery15-X - Smarte og stilige fotorammer

Kodak EasyShare S730

Denne rammen er kanskje utstyrt med like stor skjerm som EasyShare P725, men der stopper også likhetene. Kodak EasyShare S730 koster nesten det dobbelte, men byr samtidig på langt flere funksjoner og muligheter enn lillebror.

Skjermen er 7 tommer stor, men her i bredformat og 800 x 480 pikslers oppløsning. En bredskjermsløsning er ikke optimalt, men bortsett fra akkurat det fremstår skjermen som meget god. Fargene er fine og skjermen er skarp og med god kontrast. Innsynsvinkelen er blant de aller beste i testen.

Hele fronten av rammen er dekket av en glassplate, og området rundt selve skjermen er sort. Ytterst er det en ramme i metall. Designen er moderne og ren, samtidig som den føles tilstrekkelig «rammeaktig». Du har flere muligheter for å feste rammen på vegg.

Kodak EasyShare S730

Pris: Ca kr 1 100 inkl. mva.
Internett: www.kodak.no

Pluss: Fullstappet med funksjoner. Rikelig med minne. God skjerm. Pen design.
Minus: Litt liten skjerm, sett opp mot prisen. Dyr.

Kodak EasyShare S730 kan i tillegg til å vise flere typer bildefiler, også vise en rekke videoformater og spille av flere av de mest aktuelle lydformatene. I tillegg til to små stereohøyttalere bak på rammen er det en egen lydutgang slik at du kan koble rammen til stereoanlegg eller pc-høyttalere.

Menyene er ryddige, men noen av valgene kan føles litt omstendelige å navigere seg frem til. Et par av menyvalgene når du via knapper på toppen av rammen, men det meste av navigasjon gjøres via felter på den trykkfølsomme rammen. EasyShare S730 er utstyrt med oppladbart batteri som er oppgitt til å holde i rundt en time.

Kodak EasyShare S730 fremstår som en avansert fotoramme og byr på rikelig med funksjoner. Skjermen er av de bedre i testen, men avanserte funksjoner til tross, føles det i meste laget å gi fra rundt 1 000 kroner for en ramme med skjerm på kun 7 tommer.
LES OGSÅ:

Jobo Curve 8 og Plano 10 - Enkle og greie fotorammer

Kodak EasyShare D830 og D1030

Mens EasyShare S730 er en av de mest avanserte rammene fra Kodak, er D-serien mer å regne som en mellomting mellom P-serien og S-serien. Vi har testet to rammer i D-serien, EasyShare D830 og D1030. De to rammene er nærmest identiske, rent bortsett fra skjermstørrelsen.

EasyShare D830 er ustyrt med en 8-tommers 4:3-skjerm med matt overflate og 800 x 600 pikslers oppløsning. Storebror D1030 er utstyrt med en skjerm som er lik på alle områder, bortsett fra at den er 10 tommer stor. Skjermene fremstår som meget gode. Den matte overflaten gjør at man får en god fotofølelse av bildet. Bildene fremstår som skarpe, med gode farger og fin kontrast. Innsynsvinkelen er ikke helt på topp, men plasserer seg i øvre delen av mellomsjiktet.

De to D-rammene er relativt enkle når det kommer til funksjonalitet. Her kan du vise bilder enten hver for seg, eller som en del av et lysbildeshow. Ellers er det bare kalenderfunksjon utover bildefremvisning. Det innebygde minnet er på 512 megabyte, noe som må sies å være middels bra. Med bilder tilpasset rammens oppløsning og god kvalitet rommer 512 megabyte et sted mellom 3 000 og 4 000 bilder. Rammen nedskalerer og tilpasser også bilder du kopierer over fra minnepinne eller minnekort.

Designen er klassisk og pen. Rundt skjermen er det et blankt, grått felt som fungerer omtrent som er passepartout. Utenfor dette feltet er det en avtakbar plastramme. Kodak D830 og D1030 minner mye om en vanlig fotoramme av den ikke-digitale typen. Det skal også være mulig å bruke standard rammer på de to. Slik kan du matche de digitale Kodak-rammene med eventuelle vanlige fotorammer du allerede har i huset.

Kodak EasyShare D830 og D1030 koster begge fra rundt 1 000 kroner på de billigste nettbutikkene. Med tanke på at det eneste som skiller dem er skjermstørrelsen anbefaler vi å velge den største modellen. Kodak EasyShare D1030 ble raskt en av våre absolutte favoritter i denne testen. I første rekke på grunn av den svært gode skjermen, men også på grunn av den enkle, klassiske og pene designen.

Kodak EasyShare D1030

Pris: Ca kr 1 300 inkl. mva. Internett: www.kodak.no

Pluss: God skjerm. Klassisk og pen design. Prisen.
Minus: Ingen spesielle.

Kodak EasyShare D830

Pris: Ca kr 1 200 inkl. mva. Internett: www.kodak.no

Pluss: God skjerm. Klassisk og pen design. Prisen.
Minus: Omtrent samme pris som D1030.

LES OGSÅ:

Samsung SPF-87H - Fotoramme og pc-skjerm i ett

Foto/video