TEST: Lag din egen fotobok på nettet

TEST: Lag din egen fotobok på nettet

Vi har testet bøker fra Elite Foto, Eurofoto, Fotoknudsen, Japan Photo og Apple.

Kampene om de digitale bildene dine er knallhard. Ikke minst blant alle fotobutikkene «på hjørnet» og på web som vil ha deg til å lage fotobøker. Vi har testet fem fotobokleverandører og gir deg dessuten tips til å få bedre fotobøker.

Å presentere sine beste bilder i bokform er alle fotoentusiasters drøm. Det trenger ikke bli med drømmen. Den digitale fotorevolusjonen har brakt oss fotoboken som et alternativ både til de eksklusive coffee table-bøkene og tradisjonelle fotoalbum.

Det er en besnærende følelse å pakke ut en fotobok som du selv har lagd. De beste fotobok-løsningene inspirerer deg både til å prøve med kreativ layout og jobbe med fengende tekstformuleringer.

LES OGSÅ: Tips til bedre fotobøker

Formålet med fotobøker er ikke bare å lage skrytebøker. De er også et flott alternativ til det tradisjonelle fotoalbumet, og ikke minst er de ypperlige som bursdagspresanger og julegaver.

Fotobøker under lupen

Vi har lagd vi fem fotobøker, bestilt via internett-tjenestene til fire fotobutikker og en pc-produsent som er tungt inne i fotomarkedet. Alle bestillingene ble gjort av undertegnede som privatperson og mot full betaling. Fotobutikkene fikk ingen sjanse til å gi oss noen form for spesialservice eller forbedre kvaliteten på de oversendte bildefilene våre.

LES OGSÅ: Lær alt om digital fotografering

Vi ønsket å sjekke en rekke forhold knyttet til fotobøker: Hvordan fungerer bestillingssystemet? Hvilke muligheter har du til å variere bildestørrelse, beskjæring og plassering? Er det lett å legge inn tekst, rammer, bakgrunner og andre effekter? Hjelper systemet deg til å holde oversikt over hvilke bilder du har brukt? Har leverandøren valgt et enkelt og sikkert betalingssystem? Er det store prisforskjeller ute og går? Er det stor forskjell på leveringstiden?

Prisene vi oppgir, er bokpris pluss porto og ekspedisjonsgebyr. Noen av leverandørene gir deg mulighet til å spare portokostnader ved at du selv henter boken i fotobutikken.

For ordens skyld finnes det en god del andre aktører i fotobok-markedet enn dem som er omtalt i testen vår.

Les om:

Foto/video