TEST: Logitech Wireless Headset F540 - Trådløs lyd til konsoll

I høst lanserte Logitech et relativt avansert og trådløst hodesett til pc-spilling. Nå har konsollvarianten kommet.

Publisert Sist oppdatert

I fjor sommer testet vi Logitechs trådløse hodesett G930, som i praksis var en trådløs variant av den tidligere suksessen G35. Nå utvider Logitech sortimentet med en trådløs variant til Xbox 360 og Playstation 3.

LES OGSÅ:

Logitech Wireless Gaming Headset G930 - Trådløs kringlyd med futt

 

Designen er nær sagt identisk med både G35 og G930. Det er altså snakk om et relativt stort hodesett med en litt industriell, maskulin design. Klokkene er relativt romslige og dype nok til de fleste ører. Polstringen både på klokkene og bøylen er kledd med kunstkinn, men vi har fortsatt til gode å oppleve å sitte med klamme ører. Det kan jo hende at de føles noe klammere sommerstid.

Selv om selve settet er trådløst, kreves det litt kobling av ledninger fra lydkilden – for vår del en Xbox 360. Etter å ha koblet til strøm kobler du lydkablene fra konsollen, analoge sådanne, til en trådløs sender. Denne har separate innganger for Xbox 360 og Playstation 3, i tillegg til en minijack-tilkobling som kan brukes til andre lydenheter. Det er altså ikke mulig å koble til digitallyd, og det er kun stereolyd som leveres i hodesettet.

Både Xbox 360 og PS3 kobles til via vanlige rca-tilkoblinger, mens sistnevnte i tillegg har en mini-usb-tilkobling for mikrofon. Du kan altså kose deg med trådløs overføring av lyden fra både spillene du spiller og samtalene du holder med lagkameratene om du spiller på PS3. Xbox-spillerne må koble en ledning fra håndkontrolleren rett i hodesettet.

For å lade hodesettet kobler du en medfølgende mikro-usb-kabel fra senderen til hodesettet. Logitech oppgir batteritiden til opptil 10 timer. Vår erfaring er at det nok er nærmere 6-7 timer med normal bruk – nok til en grei kveld med spilling. Det fungerer å bruke settet mens det lades.

 

Labre justeringsmuligheter

Logitech gir deg få muligheter til å justere lyden på F540. Det er kun snakk om å justere lyden opp eller ned, samt å justere samtalevolumet. Du er altså prisgitt det lydbildet Logitech har valgt.

Lydbildet er passe variert, selv om det tidvis kan være en svak metallisk klang i noen av de litt høyere frekvensbåndene. Bassen, som spesielt skytespillentusiastene er opptatt av, er kraftig og ren. Eksplosjoner slår godt, uten at det går over i det rumlete og uklare. Vi hadde gjerne sett at Logitech hadde lagt til en enkel mulighet for å fikle litt med diskant og bass på egenhånd.

Logitech Wireless Headset F540 er utstyrt med en vippbar mikrofon som aktiveres når du vipper den ned. Den kan også dempes via en knapp på venstre klokke. Her ligger også justeringshjulene for lyd. I dempet tilstand lyser det et rødt lys ytterst på mikrofonen, slik at du lett kan se om du trygt kan snakke med andre i rommet uten at alle og enhver hører det. Tilbakemeldingene vi fikk var at mikrofonen fungerte helt greit, omtrent på nivå med standardmikrofonen som følger med Xbox 360.

Konklusjon

Det er ikke alltid det passer like bra å dundre ut motorbrøl, skuddsalver eller eksplosjoner over anlegget hjemme i stua. Noen ganger kan det være greit å kunne spille i det stille.

Logitech er ikke alene om å levere spillhodesett til Xbox 360 eller PS3, men F540 er det første trådløse spillhodesettet til konsoll vi har hatt inne til test. Selv om det må litt kobling til for å få lyden trådløst fra konsollen til hodesettet, virker det hele fint når den jobben først er unnagjort.

Lydkvaliteten er jevnt over god, men ikke fantastisk. Vi merket en anelse hul klang i en del situasjoner i spill, noe som nok kunne vært justert om Logitech hadde gitt oss noen flere muligheter utover å justere volumet opp eller ned. Bassen overbeviser, ved å være kraftig uten å bli overdreven.

Logitech Wireless Headset F540 er ikke et dårlig valg, jevnt over er det et bra hodesett, men vi savner litt flere innstillingsmuligheter. Det finnes rimeligere alternativer, om enn med ledning. Er du bestemt på å ha det trådløst, må du ut med rundt 500 kroner mer enn for et sammenlignbart sett med ledning.

LES OGSÅ:

TEST: Corsair Gaming Audio Series SP2500 - Rått, brutalt og velklingende