TEST: NextBase PhotoM@il-X og Gallery15-X - Smarte og stilige fotorammer

TEST: NextBase PhotoM@il-X og Gallery15-X - Smarte og stilige fotorammer

Fullstappet med avanserte funksjoner, en meget god skjerm og pen design, er Nextbase-rammen blant de beste vi har testet.

For de fleste er nok NextBase best kjent for å lage forskjellige typer portable dvd-spillere, i all hovedsak til bruk i bil. Vi har imidlertid tatt en titt på fire av selskapets fotorammer, med åtte og 10 tommers skjermer. De to med åtte tommer er identiske med hverandre, med unntak av at den ene også er utstyrt med støtte for trådløst nettverk og e-post.

PhotoM@il-X er versjonen med åtte tommers skjerm og støtte for levering av bilder via e-post. Alle andre funksjoner finner du også på modellen kalt Gallery15-X, som koster fra like over 1 000 kroner. PhotoM@il-X koster på sin side fra rundt 1 400 kroner.

LES OGSÅ:

TEST: Philips SPH8008 - Fotoramme med Bluetooth

Rammen er i klassisk design, og minner mye om en vanlig fotoramme. Skjermen er på åtte tommer, matt og i 4:3-format, noe som er klart å foretrekke. Med i pakken følger det to avtakbare rammer du kan bytte mellom. Den ene er i hvit plast og den andre i skinn med hvite sømmer langs kantene. Kombinasjonen av sistnevnte ramme og den matte skjermen gjør at NextBase PhotoM@il-X bør gli fint inn i de fleste stuer. Det er fester for å montere rammen på vegg. Med Gallery15-X fulgte det kun én ramme å montere på. Denne var i blank, sort plast og utstyrt med en stor NextBase-logo. Ikke fullt like rent og pent som PhotoM@ail-X.

Glimrende skjerm

Skjermen er blant de aller beste i testen. Fargene, kontrasten og lysstyrken er svært god, og gir totalt sett meget behagelige bilder å se på. Vi satte rammen til å vise et lysbildeshow med motefoto tatt i studio, og resultatet var svært bra. Innsynsvinkelen er middels god.

Ved siden av å kunne vise bilder på omtrent samme måte som de andre rammene i testen, støtter PhotoM@il-X og Gallery15-X også avspilling av de fleste aktuelle videoformater, inkludert DivX og xvid, samt en rekke lydformater. Du navigerer de oversiktlige og gode menyene ved hjelp av en liten styrepinne og knapper på baksiden av rammen eller via den medfølgende fjernkontrollen.

Hovedforskjellen mellom de to rammene er altså støtte for trådløst nettverk og muligheten for å motta bilder via e-post. Det er raskt gjort å konfigurere rammen til å fungere på trådløse nettverk. Vi kom enkelt opp på vårt godt krypterte nettverk. Rammen har en egen, ferdig oppsatt e-postkonto. Denne står oppført på en liten lapp bak på rammen. Det er bare å gi denne adressen til venner og familie som du vil at skal sende deg bilder, eller du kan benytte deg av funksjonen for å sende bilder til rammen selv. E-post med bilder må være på under 10 megabyte. Det kreves to klikk i menyen for å hente ned nye bilder. Det hele er svært enkelt og fungerer meget bra. Det kreves ingen abonnementer for bruk av e-postfunksjonen.

PhotoM@il-X er utstyrt med to gigabyte lagringsplass, mens Gallery15-X er ustyrt med en gigabyte. Det skilte kun 350 kroner mellom de to modellene da vi sjekket norske nettbutikker. Vi vil klart anbefale modellen med trådløst nettverk, da den gjør det enkelt å sende bilder til rammen selv, eller for andre å sende bilder til deg. Eventuelt er den et godt gavealternativ til for eksempel besteforeldre med liten datakunnskap. Det er bare å sette på plass rammen, vise dem to valg i menyen og starte å sende e-post med barnebarn og familie med jevne mellomrom. Både enkelt og koselig.

NextBase PhotoM@il-X

Pris: Ca kr 1 400 inkl. mva.

Internett: www.next-base.com

Pluss: Svært god skjerm. Pen design. Rikelig med minne. Genial e-postfunksjon.

Minus: Ingen spesielle.

NextBase Gallery15-X

Pris: Ca kr 1 200 inkl. mva.

Internett: www.next-base.com

Pluss: Svært god skjerm. Bra med minne. Mange funksjoner.

Minus: Ulekker medfølgende ramme.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung SPF-87H - Fotoramme og pc-skjerm i ett

Foto/video