TEST: Philips SHE9750 - I utgangspunktet gode

TEST: Philips SHE9750 - I utgangspunktet gode

Noen ganger er det kun detaljer som skiller et produkt fra å være meget godt eller tildels ubrukelig. Dette gjelder for Philips SHE9750.

Øreplugger har flere fordeler. Når de ikke er i bruk tar de mindre plass enn hodetelefoner - de kan for eksempel snurres rundt mp3-spilleren og pakkes i lommen. Er de av typen som har plugger som går inn i øregangen stenger man også ute mye annen støy, og kan så være enklere enn aktive støykansellerende løsninger. Det er også minimalt med «miljølyd» som kan sjenere andre på bussen, toget eller flyet og man får gjerne en fyldig bassgjengivelse fra selv rimeligere løsninger.

Philips SHE9750 leveres med tre sett utskiftbare plugger – her velger man ut i fra hva som passer best for sitt eget øre. Man kan være oppmerksom på at også «den bakre delen» av pluggen er ganske stor, og også denne skal passe i den ytre delen av øret. Det er mulig det for dem med veldig små ører kan bli trangt, selv om selve pluggen som går inn i øret passer.

Lydkvalitetmessig framstår også ørepluggene som gode sett i forhold til sitt prissegment. I likhet med modeller i SHE9000-serien som vi har testet tidligere har også SHE9750 en balansert lydgjengivelse – for noen vil man kanskje si at det er for lite «trykk i bassen», mens det for de fleste typer musikk for undertegnede faller meget godt i smak og i de dypere frekvensområdene er gjengivelsen også bra.

LES OGSÅ: TEST: Praktiske øreplugger med god lyd

Problemet

Egentlig ble vi litt overrasket når vi åpnet opp SHE9750 - en liten dings «manglet». Problemet med øreplugger av denne typen er at bevegelser i kabelen gir små bevegelse for pluggene som sitter i øret. Man kan også få små «slag» mot kabelen, spesielt når man er i bevegelse. Problemet er at disse bevegelsene eller slagene høres svært svært godt. Problemet lar seg enkelt løse, og Philips har for flere tidligere modeller løst det. Løsningen er å ha en liten klipe som gjør det mulig å feste kabelen til klærne.

Det skal små bevegelser til på kabel eller på pluggene for at det høres svært godt med SHE9750. Problemet var imidlertid i høy grad løst ved å ta festeklipsen fra et annet hodetelefonsett. Med tanke på effekten dette har, og at Philips har hatt dette på tidligere modeller, synes vi det blir svært merkelig at de ikke leverer det med SHE9750.

LES OGSÅ:

TEST: Asus Xonar Essence ST - Avansert lydkort for lydfreaker

 

Konklusjon

Rent lydmessig har vi lite å utsette på SHE9750 når man også ser på prisen. Pluggene som følger med er også utformet slik at vi tror pluggene for de fleste vil være komfortable, med mindre man generelt ikke liker «in-ear»-øreplugger. Vi hadde imidlertid sett at Philips også la ved festeklips. Vi tror ikke det hadde økt prisen mye. Uten en slik løsning tror vi mange vil oppleve SHE9750 som svært irriterende i bruk, spesielt i situasjoner der man er i bevegelse og kabelen henger løst. Men selv sittende i ro gir små bevegelser mot kabelen irriterende bilyd.

Med det sagt, skulle du ha festeklips liggende fra et annet ørepluggsett eller håndfrisett fra mobiltelefon, kan SHE9750 være et godt kjøp. En vanlig binders kan i teorien også løse problemet. Eventuelt kan også Philips SHE9850, som koster omtrent det samme, være et godt alternativ. Her følger festeklips med.

LES OGSÅ:

TEST: LaCies Sound2 - Stilig lyd

 

Foto/video