TEST: Praktiske øreplugger med god lyd

TEST: Praktiske øreplugger med god lyd

Philips SHE9850 tilbyr ren lyd og god utestengelse av bakgrunnsstøy.

Hodetelefoner med aktiv støyreduksjon har etter hvert blitt populært. De har imidlertid den ulempen at de blir store og trenger batteri. For en del blir slike løsninger upraktiske og for mange av de rimeligere løsningene blir lyden ikke spesielt god.

Øretelefoner med gummiplugger som går inn i øret kan være et godt alternativ. Med at de er små og lett gir de også mulighet for en annen type bruk enn hodetelefoner.

Det vi i denne omgang har testet er Philips SHE9850. Med en prislapp på cirka 850 kroner blir dette av Philips øvre modeller for denne typen produkt.

Øretelefonene leveres med gummiplugger i tre størrelser, og man setter på dem man selv mener er mest komfortable i forhold til sitt øre. Det følger også med ett sett formbare plugger, men undertegnede trivdes best ved å bruke en av gummipluggene. Undertegnede har brukt øretelefonene en stund nå i forskjellige miljøer, inkludert fly, tog, treningssenter og foran pc-en, og konklusjonen er at annen lyd stenges ute meget godt.

På ledningen finner man et festeklipps som fester ledningen til skjorte eller jakke. Dette er noe vi har savnet på andre lignende øretelefoner som vi har prøvd. Litt av problemet med denne typen øretelefoner, er at ledningens bevegelse når man går eller løper vil føre til små bevegelser i øretelefonene, som igjen resulterer i en irriterende lyd i øret. Når ledningen er festet unngår man til en stor grad dette.

Pent, men for nøytralt?

Lydkvaliteten framstår som svært god og detaljert, både på variert musikk og film. Vi tror imidlertid at mange nok kunne ønsket kraftigere bass, i hvert fall hvis man bruker en mp3-spiller eller lignende der man ikke har noen equalizer-funksjonalitet slik at man kan øke volumet i nedre frekvensområder.

Konklusjon

Det er litt begrenset hvor mange produkter vi har prøvd i dette segmentet, men ser vi blant annet på Koss og Creatives modeller i denne prisklassen tror vi mange vil foretrekke dem. Ikke fordi den generelle lydkvaliteten nødvendigvis er noe bedre, men for at det kan være ønskelig med litt mer liv i de nedre frekvensområdene. Dette blir imidlertid et spørsmål om smak og behag, og vi tror samtidig det er de som vil foretrekke Philips SHE9850 framfor disse.

Philips SHE9850

Pris Ca. kr 850 inkl. mva.
Internett: www.philips.com

Pluss:
God lydkvalitet. Stenger annen lyd relativt godt ute.

Minus:
Litt lite trykk i bassen (smakssak)

LES OGSÅ: TEST: Komfortabelt hodesett

Foto/video