TEST: Rumlebass til bil og fest

TEST: Rumlebass til bil og fest

Blaupunkt favner vidt med sin nye og allsidige høyttalerløsning.

Tenk deg at du skal en tur på hytta, eller på fest til en kompis. I bilen på vei dit vil du gjerne høre musikk, helst med litt trykk. Når du endelig kommer frem vil du gjerne fortsette å høre på musikk, fortsatt med litt trykk. Blaupunkts Velocity 2Go-serie lar deg gjøre nettopp det.

LES OGSÅ: En perfekt musikkmaskin

Velocity 2Go er noe så kjekt som en kombinert boombox for mp3-spillere og subwoofer til bil, litt alt i ett med andre ord. Ved hjelp av et par enkle trekk og et hendig bærehåndtak, forvandler denne aluminiumsboksen med blank, svart front og åttitallsinspirert blått lys i fronten, seg fra å være basskasse til bilen til en kraftig høyttalerløsning for mp3-spillere og den slags.

I svakeste laget for ekte rånere

Vi har testet toppmodellen Velocity 2Go 6, en høyttalerhybrid som, etter et par timer med montering og trekking av kabler i bilen, fylte bagasjerommet med skikkelig rånebass.

En bryter på toppen av kassen lar deg velge mellom basskasse- eller boombox-funksjon. Etter montering tok vi en kjøretur for å se hvordan det hele virket. Velocity 2Go ble testet sammen med et par kraftige 6 x 10-tommers høyttalere montert i hattehylla, og fire høyttalere montert i dørene. Resultatet ble kraftig lyd over hele fjøla, med en dyp og dunkende bass i bunn. Til tross for at det dunket svært så godt inne i bilen, til tider i meste laget, var ikke bassen overdrevet markant utenfor bilen. For vår del passet det greit, men for seriøse rånere kan nok Velocity 2Go bli i svakeste laget. Noe av poenget er vel tross alt å spille for hele nabolaget?

Kjekt tilleggsutstyr

Sammen med høyttalerboksen fikk vi også levert en hendig hurtigkobling som kan monteres i bagasjerommet på bilen. Den skal sikre at ting sitter på plass ved litt aktiv kjøring. Denne gjør det også svært enkelt å plukke med seg Velocity 2Go-enheten når trengs.

Vel fremme er det bare å løfte hele saken ut ved hjelp av håndtaket på toppen. Ved å slå over en liten bryter går høyttalerne fra å være en ren basskasse til å bli en boombox i ekte åttitallsstil. Lydkilden kan være en hvilken som helst musikkspiller med minijack. Velocity 2Go er nemlig utstyrt med minijack-inngang som lar deg koble til mp3-spillere og den slags.

LES OGSÅ: GPS med noe attåt

De innebygde høyttalerelementene gjør en god jobb og leverer kraftig og klar lyd. Bassen har dog en tendens til å vrenge når en virkelig drar på, men da snakker vi om lydnivå langt over ørets smertegrense. Det er en fordel om musikkspilleren du kobler til har mulighet for å justere bass og diskant, hvis ikke kan lyden fort bli i flateste laget.

Dette er på ingen måte et fullverdig stereoanlegg, til det blir lyden litt i skralleste laget, men til bruk på fest, på hytta eller en tur på stranda, holder dette i massevis. Til bruk som basskasse i bil er boksen også mer enn kraftig nok, i alle fall til vår bruk.

Velocity 2Go leveres med 220-volts strømforsyning, batteripakker for AA-batterier, samt tilkobling for bilstereo og 12-volt. Dermed er det få begrensninger for hvor denne kan brukes.

Konklusjon

Bilen som ble brukt til å teste Velocity 2Go er av det relativt rånete slaget, med store hjul og bremser, kraftig eksosanlegg og lettere trimmet motor. Det som manglet var en skikkelig basskasse. Blaupunkts Velocity 2Go 6 ble løsningen. Med ett fikk bilens stereoanlegg både rumlende og kraftig dunkende bass.

Som boombox fungerte Velocity 2Go 6 også godt. Selv om det ikke låter like bra som et skikkelig stereoanlegg, er lyden ren og klar, og bassen behagelig dunkende.

Selv om Velocity 2Go ved første øyekast kan virke litt dyr, får du en alt i ett pakke som er vel verdt prisen. Kombinasjonen av basskasse til bil og mp3-boombox er både god og ganske genial.

 

Blaupunkt Velocity 2Go6

 

Pris: Ca kr 3 000 inkl. mva.
Internett: Blaupunkt

+ God bass. Fin som boombox. Lekkert design. Enkel installasjon.
- Bassen vrenger litt på høyt volum. Litt dyr.

 

 

LES OGSÅ: Surroundlyd rett på øret

Foto/video