TEST: Sandberg StreetBlaster - Barskt og litt platt

TEST: Sandberg StreetBlaster - Barskt og litt platt

Sandberg satser på de unge kundene med tøffe hodetelefoner til litt for høy pris.

Sandberg StreetBlaster er et hodetelefonsett som rent designmessig og byggekvalitetsmessig virker å passe rett hjem i prisklassen sin, med en pris på rundt 500 kroner i norske nettbutikker da vi sjekket. Settet virker solid og den sorte og hvite designen er av den småtøffe typen, noe som nok kan passe målgruppen på unge (gutter?) mellom 12 og 29 år godt.

Rent størrelsesmessig kan det nok være at settet egner seg best til litt yngre brukere. I alle fall var det en smule trangt for undertegnede, selv om det aldri ble direkte ubehagelig. Settet justerer seg automatisk ved at det er utstyrt med et mykt og tøyelig bånd som går over hodet. Klokkene er kledd med mykt og behagelig kunstskinn som gjør at de ligger godt mot hodet. Siden selve hodebøylen er litt smal, og settet litt trangt, er det vanskelig å få klokkene til å lukke skikkelig rundt ørene. Selv om det totalt sett er behagelig å ha på, kunne settet altså med fordel vært et lite hakk større.

Smarte løsninger

Sandberg ser for seg at settet skal kunne brukes både til spilling på pc, og til å lytte til musikk fra for eksempel iPod-en til daglig. Til spilling er det gjerne en fordel med mikrofon, mens man gjerne vil unngå denne når man beveger seg utendørs. Sandberg har valgt en uvanlig smart vri på dette problemet, ved å legge ved to forskjellige kabler med hodetelefonene. Den ene kabelen er knappe meteren lang og er kun utstyrt med minijack i ene enden, mens den andre er utstyrt med to minijack-plugger og en liten mikrofon som er plassert et godt stykke opp på ledningen. Sistnevnte ledning er 2,5 meter lang, og burde dermed pass fint til pc-bruk. Ledningene festes enkelt til venstre klokke ved hjelp av en liten jack-plugg som kan låses fast. Smart.

Det meste taler altså til StreetBlasters fordel. Dessverre når ikke settet helt opp når det gjelder lydkvaliteten. Hadde det vært et par hundrelapper billigere kunne vi akseptert den tildels hule og flate lyden, men når settet koster fra rundt 500 kroner holder det ikke helt mål. Lyden er ikke direkte dårlig, men vi hadde håpet på et noe høyere kvalitetsnivå. I denne prisklassen finnes det sett som leverer bedre lyd, om enn kanskje ikke med like smarte løsninger som StreetBlaster kan by på.

Det meste av musikk låter litt for hult og metallisk, og det skal en del justering til før den blir tilnærmet slik den bør være. Det mangler rett og slett litt på både mellomtoner og diskant. Om ønskelig kan du imidlertid få rikelig med bass. Det er ikke alle avspillere som har mulighet til avansert innstilling av lyden, og på slike vil man dermed sitte med et sett som ikke yter musikken rettferdighet. Vi har også brukt settet til spilling, og koblet til et godt lydkort på spill-pc-en fungerte settet bedre, men det var fortsatt ikke helt på høyde med for eksempel SteelSeries Siberia v2 som vi testet før jul, og som ligger i samme prisklasse.

Konklusjon

Sandberg StreetBlaster virker å være et sett solide hodetelefoner, komforten er det heller ikke mye å utsette på. Settet kunne kanskje vært hakket større, men passer nok målgruppen godt. Også den småbarske designen i hvitt og sort vil nok passe den tenkte målgruppen godt.

Dessverre er ikke lydkvaliteten helt på topp. Den er ikke skremmende dårlig, men det mangler litt både i diskant og mellomtone, mens bassen bør være god nok for de fleste. Med litt finjustering i pc-ens lydinnstilling, eller equalizeren på mp3-spilleren (for de som har den slags), vil nok de fleste finne et lydbilde som passer greit. Helt på topp blir det imidlertid aldri, ikke minst med tanke på prisen som lå på litt i overkant av 500 kroner da vi sjekket.

Sandberg skal derimot ha skryt for den smart kableløsningen de har valgt, med utskiftbare kabler, alt etter hva man har tenkt å bruke settet til der og da. En ledning til bruk med mp3-spilleren, og et med integrert mikrofon til spilling eller nettprat på pc-en.

Foto/video