TEST: Sennheiser PC 330 G4ME - Kvalitetslyd til en rimelig penge

TEST: Sennheiser PC 330 G4ME - Kvalitetslyd til en rimelig penge

Sennheiser overbeviser stort med sitt relativt rimelige spillhodesett PC 330 G4ME.

Det finnes en mengde selskaper som lager og selger hodesett tiltenkt pc-spillere. De fleste gjør en god jobb uten at de koster skremmende mye. Mange av spillhodesettene ligger i prisklassen rundt 500 til 600 kroner. Sennheiser PC 330 G4ME er imidlertid et godt argument for å legge noen hundrelapper til på disken når du skal kjøpe ditt neste spillhodesett.

Tyske Sennheiser har laget hodetelefoner, mikrofoner og relatert utstyr siden slutten av krigen, og er blant de mest anerkjente produsentene av slikt utstyr. Selskapet leverer lydutstyr i de fleste prisklasser og til all slags bruk. Fra enkle øreplugger til like over hundrelappen, til avansert studioutstyr til flerfoldige tusen kroner.

All denne erfaringen kom godt med da Sennheiser utviklet spillhodesettet PC 330 G4ME. Rent bortsett fra den siste delen av navnet er det fint lite å utsette på hodesettet.

Sennheiser PC 330 G4ME er et lukket hodesett med mikrofon, akkurat slik det bør være når man lager hodesett til spillbruk. Designen er i samme gate som mange av Sennheisers andre lydprodukter, men det er lagt til et par designelementer for å gjøre settet litt ekstra tøft. Det har også blitt hentet ideer og løsninger fra andre produktserier hos selskapet.

PC 330 G4ME er et relativt voksent hodesett, med en tykk bøyle med innslag av krom. Klokkene legger seg rundt øret og har myk og god polstring. De er imidlertid litt trange, slik at i alle fall undertegnede opplevde et lett ubehagelig trykk på ørene etter noen timers bruk. På venstre klokke er det festet en arm med mikrofon. Du kan bøye og justere det ytterste leddet slik at plasseringen mot munnen blir perfekt.

LES OGSÅ:

TEST: Creative Fatal1ty MK II - Friske hodetelefoner med retrodesign

 

Smarte løsninger

Sennheiser har valgt en rekke smarte løsninger på PC 330 G4ME. Der andre velger å ha volumkontroll og deaktivering av mikrofonen midt på kabelen, ligger disse to integrert i klokkene. Ved å vippe mikrofonarmen opp deaktiverer du mikrofonen. Volumkontrollen ligger i selve klokken på høyre øre, og du vrir den nest innerste sirkelen på klokken for å justere volum opp og ned.

Et spillhodesett skal kunne brukes både hjemme alene og når du er på nettverkssamlinger for å spille. Sitter du hjemme og spiller over nettet, vil du ha god nytte av den krystallklare mikrofonen. Sitter du i samme rom som dem du spiller sammen med, er den så kalte DJ-hingen på høyre øre smart. Høyre klokke er nemlig festet til hodebøylen via et ledd som lar deg vippe klokken frem eller tilbake slik at du kan kommunisere med folk rundt deg. Smart.

Der mange hodesett gjerne er gode enten på musikk eller spill, men sjelden til begge deler, overrasker PC 330 G4ME med å levere knallyd nesten uansett bruk. Bassen er kraftig uten å bli overdreven og grøtete, mens mellomtone og diskant fremstår som svært klar og fin. Dermed kan du nyte musikk med god lyd når du jobber ved pc-en, samtidig som både eksplosjoner, motorlyd og miljølyder kommer til sin fulle rett i spill.

Sennheiser PC 330 G4ME når ikke helt opp til vårt favorittsett så langt, Qpad QH-1339. Det settet er laget av Beyerdynamic og leverer en lydopplevelse som rett og slett er helt rå. Samtidig er det jammen ikke langt unna. Ikke ille, når man ser på prisforskjellen. Qpad QH-1339 koster nær tre ganger så mye som Sennheiser PC 330 G4ME, nesten 3 000 kroner mot snaue tusenlappen for Sennheiser-settet.

LES OGSÅ:

TEST: Qpad QH-1339 - Suverent hodesett

 

Konklusjon

Sennheiser PC 330 G4ME ligger noe høyere i pris enn storparten av spillhodesett som er i salg i dag. Rundt 1 000 kroner må du ut med for et Sennheiser PC 330 G4ME, mot 500 til 600 kroner for de mest populære hodesettene fra for eksempel Steelseries og Razer.

For de ekstra 400 til 500 kronene får man imidlertid en byggekvalitet som er langt bedre. Man får smarte løsninger og en lyd som er lysår foran de fleste spillhodesettene på markedet i dag. Med mindre du har et meget stramt budsjett gjør du lurt i å vurdere et Sennheiser PC 330 G4ME. Det er utvilsomt verdt de ekstra hundrelappene.

Foto/video