TEST: Skuffende Spotify på Boxee Box

TEST: Skuffende Spotify på Boxee Box

Vi har sett på Spotify-funksjonaliteten på vår mediespiller-favoritt.

D-Links Boxee Box er en svært populær mediespiller, både for nettbasert og lokalt filbasert innhold. Da Boxee Box kom på markedet mot slutten av fjoråret, ble den et av produktene som vi kåret til Årets Produkt 2010.

Et av elementene vi nevnte allerede i vår første test, var at støtte for Spotify eller Wimp hadde vært funksjonalitet vi gjerne skulle ha sett.

Nå er støtten for Spotify kommet på plass. Støtten ble annonsert noen dager etter at Western Digital kunne fortelle at de hadde Spotify-støtte klar for deres WD TV Live Hub og nye WD TV Live. Funksjonaliteten hos Western Digital har vi allerede testet.

Konklusjonen for Western Digitals enhet var at Spotify-implementasjonen var god, men sett opp i mot hvordan Boxee Box er ellers - og fjernkontrollen - er forventningene noe høyere til Boxee Box.

LES OGSÅ:

Spotify vokser og vurderer video

I praksis

Rent designmessig er grensesnittet for Spotify-klienten til Boxee Box penere og mer oversiktlig. Men grensesnittet vi så hos Western Digital kan være mer leservennlig på en mindre tv/lengre avstand for en del.

Så lenge man også har fokus på å spille musikk fra spillelister som man allerede har laget, synes vi Boxee Box fungerer best. Problemet kommer imidlertid hvis man vil søke opp annen musikk. Begge spillerne presenterer profilerte nyheter som er lagt til på Spotify, men foreløpig er det kun Western Digital som gir deg muligheter til å søke opp annen musikk – og eventuelt legge det til en (eksisterende) spilleliste.

I utgangspunktet var søk noe vi trodde Boxee Box skulle ha en stor fordel med – dette på grunn av fjernkontrollen, som har et qwerty-tastatur. Dette hadde gjort det raskt og enkelt å skrive inn søk. Men muligheten er der altså ikke. Problemet igjen for Western Digital er at funksjonen er der, men fjernkontrollen gjør at det tar litt tid å søke. Man skal imidlertid merke seg at man kan koble tastatur til usb-porten. Dette kan også være trådløse minitastatur.

Western Digital har også bedre funksjonalitet på områder som å dele en låt med andre, samt for å lese informasjonen om artisten. Også på Boxee Box får man opp informasjonen om artisten, men bare delvis – vi fant i hvert fall ingen løsning for å bla videre for å lese all teksten.

LES OGSÅ:

Spotify rett på stereoanlegget

Konklusjon

Vi har i denne sammenheng kun sett på Spotify-implementasjonen. Når det gjelder funksjonaliteten ellers for Boxee Box, og også WD TV Luve Hub, bør man lese de fulle testene. Dette er to enheter som ligger ganske likt i pris, og som prinsippielt ikke er er så forskjellige - samtidig som de i praksis er veldig forksjellige på en del områder.

Boxee Box er generelt et produkt vi liker meget godt. Vi er imidlertid litt skuffet over Spotify-implementasjonen, og da spesielt når det gjelder manglende søkefunksjon. Samtidig kan man tenke slik at dette var første versjon av klienten. Det vi kan håpe på er at man fortsetter utviklingen og får på plass blant annet søkefunksjon og litt bedre funksjonalitet på andre områder. Likevel, slik funksjonaliteten er i dag vil løsningen tilfredsstille behovene for mange. Samtidig er ikke dette en enhet vi tror at man kjøper for Spotify-funksjonaliteten alene.

LES OGSÅ:

TEST: Canal Digital HD PVR: Etterlengtet PVR-oppdatering

Les om:

Foto/video