TEST: Svakt pc-headset

TEST: Svakt pc-headset

For 500 kroner kan du få et par hodetelefoner fra Creative, eller du kan få noe som duger fra en annen produsent...

Creative HS-900 er et relativt rimelig headset med mikrofon. Utformingen av headsetet er å regne som tradisjonelt og mikrofonen kan vippes opp. Innspillingskvalitet fra mikrofonen, som er utstyrt med støyreduksjon, er på det jevne bra. Volum kan reguleres og mikrofon slås av via en liten modul festet til ledningen.

Rent komfortmessig vil vi ikke klage. I likhet med lyd blir for så vidt utforming en smakssak. Det er benyttet stoff på selve øreklokkene, og disse er myke og gjør at det ikke blir klamt.

Creative retter HS-900 mot spilling og generell bruk. For spill synes vi hodetelefonene fungerer godt, ser vi imidlertid på musikkbruk blir det lett for dominerende bass og svak mellomtone slik at vokal svekkes. Med etterbehandlingen av lyden i programvare, innstilling for lydkort eller lignende blir det noe bedre, men normalt mener vi det ikke skal være nødvendig for å oppnå et passelig godt resultat. I basis klarer ikke headsetet å levere spesielt god for noen typer musikksjangere.

Skal vi se det opp i mot andre headset vi har testet tidligere i samme prisklasse, synes vi ikke Creative HS-900 når helt opp til blant annet SteelSound 5H v2, som koster omtrent det samme, og i tillegg har en mer praktisk mikrofonløsning. Creative HS-900 blir dermed ikke et headset vi direkte kan anbefale.

 

Creative HS-900

 

Pris: Ca kr 500 inkl. mva.
Internett: Creative

+ God mikrofon og form.
- Svak lydkvalitetsmessig.

 

 

LES OGSÅ: Surroundlyd rett på øret

Foto/video