TEST: Transcend TS-PF700B  - Svak, men billig

TEST: Transcend TS-PF700B - Svak, men billig

Vi har brukt våren til å teste en rekke digitale fotorammer. Transcend kommer ikke særlig godt ut av det.

I dag tas det flere bilder enn noen gang. Vi har kameraer i både mobilen og i mp3-spilleren, og vi har gjerne både speilrefleks og et kompaktkamera eller to. Mulighetene til tross, blir svært mange bilder forvist til et liv i glemsel på harddisken eller dvd-plater. Med en digital fotoramme blir det langt enklere å vise frem bildene du har tatt.

Utvalget av fotorammer er stort, og det kan være vanskelig å finne en passende modell. Er du ute etter en digital fotoramme er det et par ting du bør være oppmerksom på. En ting er at samme modell kan variere stort i pris fra butikk til butikk. Et kjapt søk på nettet kan spare deg mange hundrelapper.

Et annet viktig poeng er skjermformat. Mange rammeprodusenter har den siste tiden lansert fotorammer i bredskjermsformat av samme type som flat-tv-er. Vi anbefaler å styre unna fotorammer i bredskjermsformat, da de aller fleste bilder ikke passer formatet og vil vises med svarte sørgerender på sidene.

Vi har i løpet av den siste tiden testet en rekke digitale fotorammer i flere prisklasser. Denne gangen har turen kommet til et rimelig alternativ fra Transcend.

TEST: Kodak Easyshare - Rimelige, enkle og knallgode

Rimelig og enkel

Transcend har den billigste fotorammen i vår test, fra rundt 500 kroner, og det merkes. Rammen kan skilte med kurante ekstrafunksjoner utover å vise bilder. Her kan du spille både et lite knippe videoformater på den 7 tommer store skjermen, og lytte til mp3. Menyene er relativt oversiktlige og det er fort gjort å starte bildevisning eller spille av andre mediefiler.

Der den lave prisen merkes er blant annet ved at rammen ikke har stort til innebygd minne. De fleste rammene i testen leveres med et lite knippe demobilder. Transcends ramme leveres med ett lite bilde. Utover plassen dette tar opp i rammen er det knappe 200 kilobyte til overs til egne bilder. I praksis ikke noe innebygd minne altså. Dermed må du belage deg på å benytte en minnepinne eller minnekort for å vise bilder på rammen.

Transcend TS-PF700B støtter kun bilder i jpeg-format, med oppløsning opp til 9 000 x 6750 piksler, så det er ikke noe problem å vise bilder fra selv de mest avanserte kameraer. Dessverre er skjermen et annet element som lider under den lave prisen. Den 7 tommer store bredskjermen er pikslete, til dels uklar og man får inntrykk av at fargene rett og slett blør litt i hverandre. På avstand er det nesten så man kan leve med det, men bra er det ikke. Innsynsvinkelen er derimot god, uten at det gjør rammen stort bedre av den grunn.

TEST: NextBase PhotoM@il-X og Gallery15-X - Smarte og stilige fotorammer

B: Transcend-rammen er liten og søt, men skjermen holder ikke helt mål og det mangler innebygd lagringsplass.

Foto/video