Thomson slipper nytt mp3-format

Thomson slipper nytt mp3-format

MP3HD, for deg med høyere krav til lydkvalitet.

Mp3, eller MPEG-1 Audio Layer 3, er i dag standardformatet for lydfiler. Formatet har først og fremst blitt populært på grunn av sin harde komprimering - en fire minutter lang lydfil blir omtrent fire megabyte stor. Ulempen med dette er at noen detaljer i lyden forsvinner, og for de med høyere krav til lydkvalitet så er ikke mp3 godt nok.

Nå lanserer Thomson, som var et av selskapene bak mp3-standarden, et nytt lossless-format som er myntet på de som har høyere krav til lydkvalitet, skriver Macworld.se.

MP3HD heter det nye formatet som vil ta opp konkurransen mot lossless-formater som FLAC. Det støtter en lydkvalitet på mellom 500 og 900 kbps. Til sammenligning har en vanlig mp3-fil ofte rundt 192 kbps.

Høyere lydkvaliteten gjør at MP3HD-filen blir betydelig større. Ifølge Thomson skal en lydfil på fire minutter havne på mellom 18-26 megabyte, avhengig av kvalitet.

Det nye formatet skal være bakoverkompatibelt med det gamle mp3-formatet. En MP3HD-fil inneholder også det gamle mp3-sporet. Dermed er det fullt mulig å spille av MP3HD på dagens mp3-spillere. Du kan lese mer om det nye formatet her.

Hva slags lydkvalitet må du ha på mp3-filene dine?

Les om:

Foto/video