Til kamp mot AppleTV

Til kamp mot AppleTV

Microsoft i samarbeid med Cisco og D-Link. Men nekter Vista-støtte til eksisterende kunder.

Salget av medielinker har så langt ikke vært all verden. Mest publisitet har Apple fått for sin Apple TV.

Microsofts medielinkløsning heter Media Center Extender. Den leverer de sammen med et fåtall partnere, deriblant HP. Størst salg har de hatt med sin egen Media Center Extender, som er innebygd i Xbox 360.

Extender-løsningen til Microsoft er rimelig forseggjort. Den fungerer omtrent som en fjernstyring til en pc med Windows Media Center, og innebærer at du i tillegg til å se filmer og lytte til musikk, også kan spille av tv-programmer via tuneren i din pc, se på opptak du har gjort eller programmere opptak.

LES OGSÅ: Slik kjøper du mediesenter-pc

Nå er det duket for et nytt fremstøt fra Microsoft. Ifølge IDGs eget nyhetsbyrå, IDG News Service, har Microsoft en ny versjon av sin programvare klar, som de lanserer i samarbeid med Cisco, D-Link og Niveus Media.

Produktene med den nye programvaren er planlagt lansert neste måned.

De nye produktene vil virke sammen med Windows Vista Ultimate og Home Premium. Her er Media Center-programvaren innebygd.

Fungerer med XviD
Den store nyheten i neste generasjon er at Microsoft nå biter i gresset og lanserer innebygd støtte for DivX og XviD-format.

De nye Extenderne vil også benytte 802.11n, noe som gjør at man kan avspille HD-materiale trådløst. De vil også ha støtte for DRM, slik at innholdsleverandører har kontrollen over hvorvidt tv-seriene deres som er kjøpt til en Media Center-pc, også skal kunne avspilles på en Extender.

D-Link har fra før av masse erfaring med salg av medielinker. Det har ikke gått så bra, noe som kan være noe av årsaken til at de nå forsøker seg sammen med Microsoft. I juni 2006 sa D-Link at de totalt hadde solgt bare 100.000 av sin medielinkserie MediaLounge etter 18 måneders salg.

Microsoft har ambisjoner om å få med seg flere andre leverandører også. De håper å få teknologien bygd inn i både dvd-spillere og tv-apparater.

Lar tidlig-kunder i stikken
De som var tidlig ute og satset på Microsoft, og for eksempel kjøpte medielinken fra HP, premieres med null oppgraderingsmuligheter. – Ingen Windows XP Media Center Extenders er kompabible med Windows Vista, skriver Microsoft i sin Extender-FAQ.

Les om:

Foto/video