Tilbakeblikk på Steve Jobs

Tilbakeblikk på Steve Jobs

Media minner mannen og myten. Flere publikasjoner er klare med spesialutgaver om Apple-ikonet.

Media tar et tilbakeblikk over et innholdsrikt liv.

Selv om Steve Jobs døde ung, var ikke media uforberedt på at dagen skulle komme. Flere publikasjoner er klare med minne-utgaver.

Da nyheten om Jobs' bortgang nådde Time Magazine-redaksjonen, var det aktuelle nummeret allerede gått i trykken. Da besluttet man noe som ikke har skjedd på 30 år: Man stoppet pressen.

Utgaven ble komplett omkalfatret, og forsiden samt hele feature-delen på 21 sider er viet Steve Jobs' liv. Det er åttende gang han har prydet denne forsiden - en bragd i seg selv, og et vitne over formatet denne mannen representerte. Time finnes som egen app, og denne utgaven er også tilgjengelig der.

- Oppfant fremtiden

Også det internasjonalt renommerte tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel har viet siste nummer til mannen de sier oppfant fremtiden. For språkmektige finnes også dette nyhetsmagasinet som egen iOS-app .

Men også andre tidsskrifter yter respekt over Apple-sjefens frafall. Businessweek utgir en spesial-utgave på 64 sider helt fri for reklame dedikert til mannen som blir kalt for sin generasjons Edison eller Gutenberg.

Nå utgir jo det norske forlaget Cappelen Damm den kommende autoriserte biografen om Jobs på norsk i løpet av november. En selvskreven julegave for Mac-entusiaster og andre interesserte i en av vår tids store skikkelser dess like.

Flere digitale utgivelser

I mellomtiden gjengir vi en kort liste over noen av de digitale utgivelsene som er viet Apple-grunnleggeren, her som Zinio-publikasjoner (på engelsk):

Les om:

Foto/video