Tim Cook hinter om Apple-tv

Tim Cook hinter om Apple-tv

Apple-sjef Tim Cook antyder i et intervju at et tv-apparat kan være på gang

Et av de heteste spørsmålene i teknologiverdenen det siste året har vært om Apple skal lage et tv-apparat.

Apple har aldri sagt noe konkret at de kommer til å gjøre det, men spekulasjonene går i det vide og det brede.

Selskapet har satset mer og mer på sin tv-boks, Apple TV, i senere tid, og mange mener dette bare er den spede begynnelsen på en skikkelig tv-satsing.

I et intervju med journalist Brian Williams for NBCs program Rock Center kommer Apple-sjef Tim Cook nå med hint som peker mot at tv-spådommen vil komme i oppfyllelse. På et spørsmål om hva som er det neste på Apples agenda, svarte nemlig Cook kort og konsist:

- Når jeg går inn i stuen min og skrur på tv-apparatet, føles det ut som jeg går mellom 20 og 30 år tilbake i tid. Dette er et område vi interesserer oss for, men jeg kan ikke si mer enn det.

Tv eller boks?

Nå mener mange at Apple-sjefens kommentar antyder at selskapet er i ferd med å gjøre ryktene som har sirkulert til virkelighet. Noen trodde lanseringen ville finne sted på Apples globale utviklerkonferanse i juni, men det gjorde den som kjent ikke.

Det forventes at en Apple-tv vil bli integrert med talestyringsfunksjonen Siri, som blant annet brukes i iPhone og iPad.

Det snakkes også om et berøringsbasert grensesnitt som er integrert med Apples smarttelefoner og nettbrett, antagelig via iCloud, med inspirasjon fra tv-apparatenes fjernkontroller, skriver idg.se.

Tidligere i år kunne imidlertid Wall Street Journal fortelle at Apple i flere år har jobbet med å utvikle et tv-apparat, men at selskapets neste skritt sannsynligvis bare vil være en videreutvikling av den velkjente Apple TV-boksen, skriver Comon.dk .

Ifølge Wall Street Journal vil den nye boksen kreve at Apple inngår avtaler med de store kabelselskapene om å få vise direktesendt tv og annet eksklusiv innhold via tv-boksen.

Foto/video