Times mister lesere etter betaling

Times mister lesere etter betaling

Kan ha mistet 9 av 10 lesere etter at leserne må betale for nettnyheter.

Mediekongen Rupert Murdoch vil ikke at nettnyhetene skal være gratis. Han vil tjene penger.

Han startet blant annet for tre uker siden å krever penger for at folk skal lese britiske The Times.

Det koster ett pund for 24 timers adgang. Man kan også kjøpe abonnement der det koster 1 pund for første 30 dager og så 2 pund i uka. Kursen på ett pund er nå på rundt 10 kroner.

Konkurrenten The Guardian kan nå melde om at Times kan ha mistet hauger av lesere på grepet. Rundt 90 prosent siden februar, hevder avisa, som har kalkulert seg frem til tallet. Du kan se hele utregningsgrunnlaget i Guardians artikkel om emnet.

Uregistrerte bruker av thetimes.co.uk videresendes for tiden til en medlemsside der de må registrere seg for å se innhold. Ifølge den uavhengige medianyhetssiden til tre tidligere Times-journalister, Beehive City, har i overkant av 150.000 brukere registrert seg for gratis testabonnement på The Times og Sunday Times. Mens antallet brukere som faktisk velger å betale 2 pund i uka etter dette er 15.000, som medianyhetssiden omtaler som skuffende.

Men på den andre siden er det 12.500 som betaler for den egne Ipad-utgaven, noe de medianyhetssiden synes er ganske bra tatt i betraktning at det ikke er så mange folk som eier Ipad.

Nå koster et 30 dagers testabonnement på The Times og Sunday Times 1 pund.

Les om:

Foto/video