Toshiba gir opp HD DVD

Toshiba gir opp HD DVD

Etter uker og måneder med stadige nederlag velger Toshiba å kutte ut HD DVD.

Under en pressekonferanse i Tokyo i dag morges norsk tid kunngjorde Toshibas toppsjef, Atsutoshi Nishida, at selskapet kutter all produksjon av HD DVD-spillere. I fremtiden ønsker selskapet heller å satse på blant annet NAND-minne-produksjon. Mange har ventet at nettopp dette ville bli resultatet av formatkrigen som har herjet i snart to år.

- Vi er skuffet på vegne av selskapet, og ikke minst på vegne av forbrukerne, men etter nøye vurdering av de langsiktige virkningene av den såkalte formatkrigen har vi konkludert med at en rask avgjørelse er det beste for markedet, sa Nishida.

HD DVD har gått fra nederlag til nederlag de siste månedene. Det største skuddet for baugen kom da Warner, like før et stor HD DVD-arrangement under årets CES-messe i Las Vegas, meldte at de ville gå over til å kun gi ut filmer på Blu-ray. Dermed var det kun to store filmselskap igjen som støttet HD DVD, mens de resterende selskapene støttet Blu-ray.

LES OGSÅ: Enda en spiker i HD DVD-kista

I løpet av de siste par ukene har det kommet flere sjokkmeldinger for Toshiba. Blant annet har flere av de største elektronikkjedene i USA valgt å enten plassere HD DVD ute av syne, eller å droppe formatet helt og holdent. Også flere viktige nettbutikker for salg av film og musikk har valgt å fase ut HD DVD av sitt sortiment.

Toshiba har allerede flere andre prosjekter på gang. Blant annet to nye fabrikker som vil produsere NAND-minne, den ene av dem i samarbeid med minnegiganten Sandisk.

Det ser ikke ut til at Toshiba har planer om å fortsette satsingen på spillere for HD-innhold med det første, ifølge Nishida har selskapet nemlig ingen planer om å starte produksjon av Blu-ray-spillere.

Toshiba rakk å selge rundt 600 000 HD DVD-spillere i det amerikanske markedet, cirka halvparten i form av eksterne HD DVD-spillere til Xbox 360.

Foto/video