Toshiba med 3D uten briller

Toshiba med 3D uten briller

Er du litt skeptisk til å sitte i stuen med svære briller på hodet når du skal se 3D-film? Da kan du investere i en ny, brillefri TV fra Toshiba.

TV-produsentene har i den senere tid prøvd å overbevise oss om at 3D er det neste store. Nå skal actionhelten helst hoppe ut i stua og velte popkornbollen for at filmopplevelsen skal godkjennes.

Men inntil nå har 3D-teknologien krevet at hele familien tar på seg spesielle, og relativt dyre, briller for å få utbytte av effektene på skjermen.

Flere produsenter arbeider imidlertid med løsninger der det ikke er nødvendig med briller.

Toshiba har nettopp avslørt to skjermer med den nye teknologien. Disse kommer i butikken i Japan i desember. Skjermene er relativt små, men prisen er ikke spesielt lav av den grunn. En 12 tommers 3D-skjerm koster 120 000 yen, rundt 8400 kroner, mens en modell på 20 tommer ligger på 240 000 yen, eller rundt 16 800 kroner.

Toshiba har så langt ikke noe om hvorvidt skjermene kommer på markedet utenfor Japan. Produsenten har også vist frem en 56 tommers tv som viser 3D uten briller, men denne er det ikke satt noen utgivelsesdato for.

Ideen med 3D-skjermer uten briller er ikke ny. I 2006 viste blant annet LG frem en 3D-TV, men for å få fullt utbytte av effekten måtte man stå rett foran apparatet. Nintendo kommer også med brilleløs skjermteknologi i sin nye bærbare 3DS-spillkonsoll, som blir lansert i Norge på vårparten.

Her kan du sjekke ut de nye 3D-skjermene fra Toshiba:

Les om:

Foto/video