Trådløs vinner på CES

Trådløs vinner på CES

Det ble Eye-Fi's SD-kort med wlan som stakk av med publikumsprisen under årets CES-messe i Las Vegas.

Det produseres stadig flere kamera med innebygget wlan-forbindelse, men hvorfor ikke bare bygge det inn i et minnekort du likevel lagrer bildene på?

Minnekortet Eye-Fi er ingen nyhet, men selskapet med samme navn ble under CES-messen tildelt publikumsprisen for sitt innovative produkt.

Kortet har både en radiomodul og lagringsplass på to gigabyte. Kortet installeres og konfigureres på en pc slik at bildene senere automatisk kan overføres fra kameraet til en valgt mappe på pc-ens harddisk, til en fototjeneste på internett eller begge dele samtidig.

Det medfølgende programmet Eye-Fi Manager støtter nå også Mac OS X 10.5, i tillegg til Vista og tidligere versjoner av Windows.

30 meter

Programvaren gjør det svært enkelt for brukeren når kortet først er konfigurert. Blant annet håndterer det en eventuell innloggingsprosedyre automatisk om du velger å overføre bildene rett til fotobutikken. Det kan også settes opp slik at bildene skaleres til en forhåndsdefinert størrelse.

Minnekortet støtter forøvrig både 802.11b-, g-, og n-standard for trådløst nettverk og følger sikkerhetsstandardene WEP 40/104/128, WPA-PSK og WPA2-PSK. Rekkevidden er oppgitt til 30 meter ved fri sikt.

Kortet skal i prinsippet fungere sammen med alle kamera som benytter seg av SD-kort, men er du usikker finner du en kompatibilitetsliste her.

Minnekortet har en veiledende pris på 100 dollar. Foreløpig selges det ikke i Norge, men blant mange amerikanske nettbutikker finner vi både Dell og Amazon.com.

Les om:

Foto/video