Tre programmer som retrofiserer bildene dine

Tre programmer som retrofiserer bildene dine

Bruk disse billige Mac-programmene for å få den unike filmrull-følelsen på digitalbildene dine.

Digitale kameraer gjør hverdagen enklere, men gamle Kodachrome-bilder, Holga-kameraer og filmrull generelt har fortsatt en viss sjarm over seg. Det finnes en rekke enkle måter å få til denne filmfølelsen med dine digitale bilder på din Mac.

Profesjonelle fotoredigerings-programmer som Aperature og Lightroom bruker ofte innstikksmoduler som Alien Skins Exposure (som koster 250 dollar) for å skape et filmrull-utseende. Dette er ingen leketøysløsning, og den koster da heller ikke lekepenger. Amatørfotografer som leter etter en morsom og billig måte å gi bilder en retro-følelse på kan prøve disse tre enkle programmene i stedet.

Guide:

Slik deler du feriebildene dine

CameraBag

CameraBag startet opprinnelig som en populær iPhone-app, og som et resultat av den gode responsen lagde utvikleren NerveCenter en skrivebordsversjon av programmet. Mac-versjonen henter det beste fra iPhone-applikasjonen, men kommer med rekke ekstra funksjoner i tillegg.

For å bruke CameraBag drar du ganske enkelt bare et bilde til vinduet som åpner seg når programmet startes. Bildet dukker opp i midten av vinduet med en rekke miniatyrbilder nedenfor. Hvert miniatyrbilde forhåndsviser filteret som kan brukes på bildet. Hvert filter har en kant og en beskjærings-stil knyttet til seg. Det finnes en rullegardinsmeny som lar deg bruke standard-temaet, skru dem av, eller kombinere både rammer, beskjæringer og filtere.

Never Center, nervecenter.com; 19 dollar, gratis 15-dagers prøveperiode uten lagring og vannmerking av bilder

Toycamera AnalogColor

Pentacoms Toycamera AnalogColor fokuserer på den unike karakteristikken til leketøy-kameraer - lyslekkasjer, vignettering og 120mm medium format og instant film - og lar deg manipulere digitalbildene dine til å etterligne disse stilene.

For å bruke programmet drar du bare et bilde over i forhåndsvisnings-panelet på venstre side av programmets vindu, og så begynner du å justere. Rett over forhåndsvisningen av bildet ditt finner du en rullegardinmeny med innstillinger som kan klikkes på for å se resultatene av bildet nedenfor. Hvis du er fornøyd med utseendet innstillingene gir, kan du stoppe der. Hvis ikke kan du bruke hver innstilling som et startpunkt og fortsette å finjustere bildet med slideren til høyre for vinduet.

I tillegg til flere Polaroid-innstillinger, kan du også legge en hvit Polaroid-ramme på bildet ditt. Toycamera AnalogColor kan produsere dramatiske resultater som gjør det vanskelig å tro at bildet ble tatt med et digitalt kamera, og ikke en gjenteipet, lys-lekkende Holga.

Pentacom, pentacom.jp; 10 dollar for en lisens, ubegrenset bruk med vannmerke

Poladroid

Hvis du elsker hvordan gamle Polaroid-bilder ser ut, og ønsker en enkel måte å påføre det gjenkjenndelige uttrykket på bildene dine uten å bruke penger, er Poladroid midt i blinken. Rent teknisk er programmet fortsatt på betastadiet, men Polaroid fungerer likevel bra uten noen tilsynelatende programer.

Dra bildet over på Polaroid-kameraet som dukker opp på skjermen når programmet er startet, og vent på at bildet sakte fremkalles rett foran øynene dine. Det er, uten all ristingen. Når bildet begynner å fremkalles, lager Poladroid til og med den gjenkjennelige lyden av et Polaroid-bilde som mates ut av filmkassetten.

Du vet aldri hva resultatet kommer til å bli, akkurat som et ekte hurtig-foto. Det finnes et par alternativer i menyen for innstillinger for å gjøre vignetteringen lys eller sterk, å gjøre bildet mindre skarp eller legge til simulerte fingeravtrykk. Deler av menyen er fortsatt på fransk, men programmet er altså fortsatt bare på betastadiet. Poladroid er uansett enkelt å bruke fordi brukergrensesnittet er så enkelt: Dra bildet over i kameraet, len deg tilbake, og vent på at bildene forvandles til noe morsomt og nytt.

Å ta bilder med fotofilm har mange visuelle fordeler, men dessverre er det ikke like pratisk (eller rimelig) som å bruke et digitalkamera. Hvis du har lyst til å raskt gjenskape noe av den analoge magien, eller bare gi en frisk ny look til bildene dine, er det enkelt å få den gammeldagse filmfølelsen med CameraBag, Toycamera AnalogColor og Poladroid.

Paul Ladroid, poladroid.net; gratis

(Denne artikkelen er oversatt etter originalartikkel skrevet av Beau Colburn i amerikanske Macworld)

Les om:

Foto/video